Ο Κίμιχ κατέρριψε ρεκόρ 20ετίας στο Champions League που ήταν αδύνατο να «σπάσει» (vids)

Τζόσουα Κίχιμ

i

PrtScr

Ο Κίμιχ κατέρριψε ρεκόρ 20ετίας στο Champions League που ήταν αδύνατο να «σπάσει» (vids)

Κώστας Τόπας 08:44 - 18.04.2024

Ο Τζόσουα Κίχιμ κατάφερε να σπάσει ένα ρεκόρ στο Champions League που πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να καταρριφθεί.

Ο Τζόσουα Κίμιχ σημείωσε το νικητήριο γκολ στον δεύτερο αγώνα της Μπάγερν Μονάχου στον προημιτελικό κόντρα στην Άρσεναλ για να δώσει την πρόκριση στην ομάδα της Bundesliga με 1-0.

Ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι απέτυχε να παρακολουθήσει τον Γερμανό διεθνή, επιτρέποντάς του μια ελεύθερη κεφαλιά από κοντά για να προηγηθεί η Μπάγερν λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας στην «Αλιάντζ Αρίνα».

Ενώ ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό γκολ στην αναμέτρηση για τους Βαυαρούς, ήταν επίσης αξιοσημείωτο στην ιστορία του Champions League. Η κεφαλιά του Κίμιχ ήταν το 31ο γκολ που σημειώθηκε στους προημιτελικούς της φετινής σεζόν, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 30 τερμάτων.

Είχαν σημειωθεί 29 γκολ για τους προημιτελικούς της Τετάρτης (17/04), χάρη στους αγώνες με υψηλό σκορ της Τρίτης (16/04) μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ κι Ατλέτικο Μαδρίτης. Η γαλλική ομάδα κατάφερε να επικρατήσει 4-1 των Καταλανών στον δεύτερο αγώνα για να προκριθεί συνολικά με 6-4, ενώ η Ντόρτμουντ κέρδισε 4-2 στη Γερμανία για να σφραγίσει τη νίκη με 5-4 συνολικά.

Την Τετάρτη, ο Ροντρίγκο έβαλε μπροστά τη Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0 εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» με το 30ο γκολ στους προημιτελικούς της φετινής σεζόν, πριν η κεφαλιά του Κίμιχ σπάσει το ρεκόρ – που ίσχυε από την περίοδο 2003/04. Εκείνη τη σεζόν, η Μονακό ξεπέρασε τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσω του κανόνα που είχε καταργήσει τα εκτός έδρας γκολ, αφού η αναμέτρηση έληξε με συνολικό σκορ, 5-5.

Η Τσέλσι κέρδισε την εμβληματική ομάδα των «Invincibles» της Άρσεναλ με νίκη 3-2 σε δύο αγώνες. Η Ντεπορτίβο ντε λα Κορούνια κέρδισε με 5-4 τη Μίλαν, ενώ η Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο κέρδισε τη Λυών με 4-2.