Με «κανονιά» του Κίμιχ η Μπάγερν έστειλε σπίτι της την Άρσεναλ κι έκλεισε ραντεβού στα ημιτελικά του Champions League

Με «κανονιά» του Κίμιχ η Μπάγερν έστειλε σπίτι της την Άρσεναλ κι έκλεισε ραντεβού στα ημιτελικά του Champions League

Γιώργος Σακελλαρίου 23:54 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:10 - 18.04.2024

Με τρομερή κεφαλιά του Κίμιχ η Μπάγερν νίκησε 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Η Μπάγερν επέβαλε τον νόμο της κι απέκλεισε την Άρσεναλ.

Με σκόρερ τον ηγέτη της Τζόσουα Κίμιχ, οι Βαυαροί λύγισαν 1-0 την Άρσεναλ και σε συνδυασμό με το 2-2 στον πρώτο αγώνα, έκλεισαν ραντεβού για τα ημιτελικά του Champions League, όπου θ’ αντιμετωπίσουν τον νικητή της αναμέτρησης Μάντσεστερ ΣίτιΡεάλ Μαδρίτης (πήγε στην παράταση).

Οι δύο ομάδες ήταν προσεκτικές, δεν υπήρχε ένταση και γρήγορος ρυθμός, ενώ και η κατοχή ήταν μοιρασμένη (51%-49% στο πρώτο ημίχρονο).

Στο 4’ έγινε η πρώτη τελική στο ματς. Ο Σανέ έδωσε στον Κίμιχ, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και ο Κέιν με πλασέ στη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ.

Στο 8’ είχε την πρώτη της φάση και η Άρσεναλ. Δεξί σουτ του Χάβερτς ελάχιστα εκτός περιοχής η μπάλα πέρασε δύο μέτρα από το αριστερό δοκάρι.

Οι Βαυαροί είχαν στη συνέχεια δύο φάσεις σε ένα λεπτό. Στο 23’ ο Γκερέιρο έδωσε αριστερά στον Μαζράουι, ο οποίος εκτέλεσε με το αριστερό κι έβαλε την κόντρα σε κόρνερ ο Ράις.

Στο 24’ ο Ράγια στην αριστερή γωνία απέκρουσε εντυπωσιακά το δεξί σουτ εκτός περιοχής του Μουσιάλα.

Σ’ εκείνο το σημείο η Άρσεναλ έγινε πιο αποφασιστική κι έφτασε περισσότερες φορές με αξιώσεις στην εστία. Στο 30’ σουτ εκτός περιοχής του Όντεγκααρντ, απέκρουσε στη δεξιά γωνία με διπλή προσπάθεια ο Νόιερ και στο 31’ έγινε η καλύτερη φάση στο πρώτο μέρος. Γύρισμα από αριστερά του Όντεγκααρντ, αριστερό πλασέ στο ύψος του πέναλτι από τον Μαρτινέλι, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Νόιερ. Στο 39’ φάουλ από δεξιά του Ράις, η γυριστή κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι από τον Χάβερτς, μπλόκαρε εύκολα ο Νόιερ.

Διπλό δοκάρι η Μπάγερν

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 46’ άγγιξαν το γκολ. Σέντρα του Κίμιχ από δεξιά, κεφαλιά του Γκορέτσκα στην καρδιά της άμυνας κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη αριστερό σουτ του Γκερέιρο κόντραρε στον Σαλπιμπά, βρήκε στο δεξί δοκάρι κι έφυγε κόρνερ.

Γκολάρα ο Κίμιχ

Στο 63’, όμως, έγινε το 1-0. Σέντρα από δεξιά του Σανέ, ο Ράγια απομάκρυνε αριστερά, ο Γκερέιρο έκανε με το αριστερό γλυκιά σέντρα και ο Κίμιχ ως κρυφός φορ έπιασε την κεφαλιά στη μεγάλη περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι για το 1-0.

Η Μπάγερν πλέον είχε τον έλεγχο και στο 66’ άγγιξε το 2-0. Γύρισμα από αριστερά του Γκερέιρο, η μπάλα έφτασε στον Σανέ κι αυτός από το ύψος του πέναλτι με το αριστερό έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Αρτέτα έριξε στη μάχη τους Ζεσούς και Τροσάρ, όμως, η Άρσεναλ ήταν εντελώς ακίνδυνη στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μπάγερν έκλεισε τους χώρους κι έψαχνε μία αντεπίθεση για να τελειώσει το ματς. Στο 90’ αριστερό σουτ του Μουσιάλα εντός περιοχής, κατέληξε στα χέρια του Ράγια.

O MVP

Φυσικά ο Κίμιχ. Ο άσος της Μπάγερν πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ, είχε τη σέντρα στο δοκάρι του Γκορέτσκα και ήταν ο κορυφαίος στο ματς.

Οπαδοί της Μπαρτσελόνα έκαψαν την φανέλα του Ντεμπελέ (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

13:03 - 17.04.2024

Οπαδοί της Μπαρτσελόνα έκαψαν την φανέλα του Ντεμπελέ (vid)

Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα δεν πήραν με ψύχραιμο τρόπο τον αποκλεισμό από την Παρί Σεν Ζερμέν για τα προημιτελικά του Champions League, με αποτέλεσμα να κάψουν την φανέλα του Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών για την ανατροπή των Παριζιάνων.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Από τη στιγμή που έληξε 1-0 κι αυτό το σκορ έκρινε πρόκριση, το γκολ του Κίμιχ ήταν το σημείο κλειδί.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι τελικές στο πρώτο ημίχρονο ήταν 4-6 υπέρ της Άρσεναλ και μάλιστα ήταν 1-3 στην εστία. Στο φινάλε του αγώνα οι τελικές ήταν 15-8... Απόδειξη ότι η Μπάγερν κυριάρχησε, ενώ η Άρσεναλ είχε παθητικό ρόλο.

Μπάγερν (Τόμας Τούχελ): Νόιερ, Κίμιχ, Ντάιερ, Ντε Λιχτ, Μαζράουι (75’ Κιμ), Λάιμερ, Γκορέτσκα, Σανέ (89’ Ουπαμεκανό), Μουσιάλα, Γκερέιρο, Κέιν.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Σαλίμπα, Τομιγιάσου (86’ Ενκέτια), Ζορζίνιο (68’ Ζεσούς), Ράις, Οντεγκααρντ, Σάκα, Μαρτινέλι (68’ Τροσάρ), Χάβερτζ.