Μετά τον αποκλεισμό από το Champions League η Μπαρτσελόνα αποφάσισε για τον διάδοχο του Τσάβι

Τσάβι

i

© PrtScr

Μετά τον αποκλεισμό από το Champions League η Μπαρτσελόνα αποφάσισε για τον διάδοχο του Τσάβι

Κώστας Τόπας 15:37 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:42 - 17.04.2024

Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα φαίνεται πως έχουν καταλήξει για το ποιος θα διαδεχθεί τον Τσάβι την επόμενη σεζόν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Παρά το συμβόλαιο μέχρι το 2025 (συν ένα προαιρετικό έτος), ο Τσάβι Ερνάντεθ δεν θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν προπονητής της Μπαρτσελόνα μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της ομάδας του στο Champions League και τις δυσκολίες του συλλόγου, ο τεχνικός έχει δηλώσει σε αρκετές περιπτώσεις την πρόθεσή του να φύγει το προσεχές καλοκαίρι.

Αν ο πρόεδρός του συλλόγου, Τζουάν Λαπόρτα και ο αθλητικός του διευθυντής Ντέκο εξακολουθούν να ελπίζουν να τον πείσουν να μείνει, ο αποκλεισμός από την Παρί Σεν Ζερμέν στα προημιτελικά του Champions League, φαίνεται να επιβεβαίωσε την αποχώρησή του για το εκτός εποχής. Σύμφωνα με πληροφορίες της καταλανικής εφημερίδας Sport , ο Ραφαέλ Μάρκες θα είναι ο επόμενος προπονητής της Μπάρτσα εάν ο Τσάβι επιβεβαιώσει την αποχώρησή του.

Οι οπαδοί της Παρί περίμεναν μέχρι τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο για να αποθεώσουν τους παίκτες μετά την πρόκριση (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

12:04 - 17.04.2024

Οι οπαδοί της Παρί περίμεναν μέχρι τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο για να αποθεώσουν τους παίκτες μετά την πρόκριση (vids)

Αρκετοί φίλοι της Παρί Σεν Ζερμέν περίμεναν μέχρι τις τέσσερις τα ξημερώματα να επιστρέψει η αποστολή της ομάδας από τη Βαρκελώνη, προκειμένου να την αποθεώσουν για τη σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Πρώην εμβληματικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα τη δεκαετία του 2000, ο Μεξικανός έχει διατηρήσει ανέπαφη την αύρα του στην Καταλονία. Ήδη παρών στον σύλλογο, καθώς ηγείται της δεύτερης ομάδας από το καλοκαίρι του 2022.

Με τον ίδιο τρόπο, επιλέγοντας την εσωτερική λύση με τον Ραφαέλ Μάρκες, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα δεν θα χρειαζόταν να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για μεταγραφές το προσεχές καλοκαίρι. Το ακριβώς αντίθετο από τον Τσάβι ο οποίος όταν ανέλαβε χρέη προπονητή στους Καταλανούς είχε θέσει ορισμένες απαιτήσεις για τα μεταγραφικά αποκτήματα που ήθελε να κάνει η ομάδα του.

Ο Μάρκες δεν είναι ο μοναδικός που εξετάστηκε από τους ανθρώπους των «μπλαουγκράνα», αλλά όλα δείχνουν ότι αυτός θα είναι ο προπονητής που θα επιλεγεί για να ηγηθεί της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα την επόμενη σεζόν, εάν δεν υπάρξει αλλαγή σκέψης από την πλευρά του Τσάβι.