Μπακαμπού: Ο καλύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα!
i

Σεντρίκ Μπακαμπού / © Intime

Μπακαμπού: Ο καλύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα!

Διονύσης Βερβελές 19:01 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 19:05 - 20.02.2023

Η διαφορά του Κονγκολέζου με Γκαρσία και Καρέλη και τι δείχνει η αναλογία γκολ / λεπτά συμμετοχής. Πρόκληση τώρα για τον Μπακαμπού να σκοράρει σε ντέρμπι των αιωνίων…

Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνει ο Σεντρίκ Μπακαμπού που σκόραρε και στη Λαμία. Αυτό το γκολ, τον έφερε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ και τον Νίκο Καρέλη του Παναιτωλικού. Με δύο σημαντικές διαφορές ωστόσο.

Ο Μπακαμπού, έχει σκοράρει ένα πέναλτι, Γκαρσία και Καρέλης έχουν πετύχει δύο γκολ από αυτό το σημείο. Επιπροσθέτως, ο μέσος όρος του είναι καλύτερος. Ο Λιβάι Γκαρσία, πετυχαίνει ένα γκολ ανά 147 λεπτά συμμετοχής. Ο Καρέλης, ένα γκολ ανά 127 λεπτά, ενώ ο Μπακαμπού, σημειώνει ένα γκολ ανά 113 λεπτά!

Η αγωνιστική άνοδος του Μπακαμπού, πιστοποιεί και την άνοδο του Ολυμπιακού. Το εύκολο γκολ, πάντα μετρά και ο 32χρονος επιθετικός, δίνει πολύτιμες λύσεις. Όταν σε 19 ματς πρωταθλήματος, έχεις 11 γκολ, τότε δεν μπορείς να μην είσαι παρεμβατικός. Ένας παίκτης που έχει χάσει και αρκετές ευκαιρίες είναι η αλήθεια. 

Ακόμη και στη Λαμία, είναι μέσα σε τρεις σημαντικές στιγμές, εκτός του γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο, η κεφαλιά του από σέντρα του Ραμόν, περνά άουτ. Στο δεύτερο μέρος, ένα σουτ του καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του Γκαραβέλη, ενώ σε άλλη αντεπίθεση, τον προλαβαίνει ο κατά τα άλλα πολύ καλός Κορνέζος

Το βρήκε το γκολ από την ενέργεια του Κανός, την εξαιρετική πάσα του Ισπανού. Το ζήτημα, όμως, είναι πως ο Μπακαμπού νιώθει όλο και καλύτερα. Τώρα αυτό που του μένει, είναι να βρει γκολ και σε μεγάλο ματς.

Έχει σημειώσει τρία γκολ εις βάρος του Ατρομήτου φέτος, δύο κόντρα σε Λαμία και ΟΦΗ και από ένα με Παναιτωλικό, Βόλο, Ιωνικό και Αστέρα Τρίπολης. Αυτά, είναι και τα έντεκα γκολ του Μπακαμπού. Μένει να βρει ένα γκολ σε μεγάλο ματς τώρα, γιατί όχι και στο ντέρμπι των αιωνίων το Σάββατο.

Αποτελεί πλέον τη βασική επιλογή του Μίτσελ στην κορυφή της επίθεσης, κερδίζοντας και την εκτίμηση του κόσμου που βλέπει την αγωνιστική του άνοδο για τα καλά. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τη διακοπή του Μουντιάλ, ο Μπακαμπού έχει σημειώσει επτά γκολ! Τέσσερα είχε βάλει ως τα τέλη Οκτώβρη…