Μπαλτάκος: «Το γήπεδο της Κρίσταλ Πάλας είναι το επικρατέστερο για τον τελικό Κυπέλλου» (vid)
i

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ/©Intime

Μπαλτάκος: «Το γήπεδο της Κρίσταλ Πάλας είναι το επικρατέστερο για τον τελικό Κυπέλλου» (vid)

Sportal newsroom 11:26 - 12.02.2023

Με νέες του δηλώσεις, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος έχρισε το γήπεδο της Κρίσταλ Πάλας ως το επικρατέστερο από την Αγγλία για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει κάνει ήδη μια πρώτη διερευνητική επαφή με Λονδίνο και Γερμανία, στέλνοντας επιστολές στις αντίστοιχες ομοσπονδίες, προκειμένου να ζητήσει γήπεδο για την διεξαγωγή του τελικού. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος τόνισε πως τα γήπεδα των Τσέλσι, Άρσεναλ και Κρίσταλ Πάλας είναι διαθέσιμα για τον τελικό Κυπέλλου.

O πρόεδρος της ΕΠΟ, παρευρέθηκε, στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Χίου και μιλώντας στην «Πατρίδα», αναφέρθηκε στην έδρα του φετινού τελικού του Κυπέλλου, που ενδέχεται να διεξαχθεί στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ο Τάκης Μπαλτάκος τόνισε πως εστάλη σχετικό αίτημα και στην ομοσπονδία της Αυστραλίας, ενώ από την Αγγλία, έχρισε το γήπεδο της Κρίσταλ Πάλας, ως φαβορί μετά την αρνητική απάντηση της Τσέλσι.

«Η ομοσπονδία της Αγγλίας έχει απαντήσει θετικά για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος. Αρα τώρα πηγαίνουμε στις ομάδες, γιατί όλα τα γήπεδα ανήκουν στους συλλόγους. Κάνουμε συζητήσεις μαζί τους. Η γερμανική ομοσπονδία δεν έχει απαντήσει ακόμα, η Αυστραλία, της οποίας στείλαμε επιστολή την Πέμπτη, δεν έχει απαντήσει, επίσης. Θα περιμένουμε, λοιπόν, αυτές τις δύο απαντήσεις και μετά θα πάρουμε μια απόφαση. 

Αυτή τη στιγμή την Αγγλία την έχουμε σίγουρη, με την έννοια της ομοσπονδίας. Ομως πρέπει να συμφωνήσει η Κρίσταλ Πάλας, ή η Αρσεναλ, ή η Τσέλσι, η οποία βέβαια διαφωνεί γιατί θέλει να κρατήσει το χορτάρι ανέπαφο. Της Κρίσταλ Πάλας είναι το επικρατέστερο, όπως άλλωστε δήλωσε και ο πρόεδρος της, δημόσια. Για τα υπόλοιπα θα περιμένουμε λίγο και θα δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.