Το deal του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι για Μπάμπα και οι εξελίξεις με Σαμάτα - Κεντζιόρα

Μπάμπα Ράχμαν

i

© Intime

Το deal του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι για Μπάμπα και οι εξελίξεις με Σαμάτα - Κεντζιόρα

Μάνος Τσαλγατίδης 15:23 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 10.07.2023

Η συμφωνία του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι για τη μεταγραφή του Μπάμπα, τα οικονομικά δεδομένα και τα μπόνους επίτευξης στόχων.

Μέσα στις επόμενες ώρες, η μεταγραφή του Ράχμαν Μπάμπα στον ΠΑΟΚ θα πάρει επίσημη μορφή. Ο Γκανέζος μπακ θα αποτελέσει τη δεύτερη μεταγραφή του «Δικεφάλου» ενόψει της νέας σεζόν και θα γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης για δεύτερη φορά. Μετά την χθεσινή άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, ο Ράχμαν Μπάμπα ταξιδεύει σήμερα Δευτέρα 10/7 με προορισμό την Ολλανδία και το Τέχελεν προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των ασπρόμαυρων. Όπως γίνεται κατανοητό, ο Γκανέζος μπακ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα, την Τρίτη 12/7.

Να θυμίσουμε, ο Γκανέζος ακραίος οπισθοφύλακας ήρθε στην Ελλάδα με τη μορφή δανεισμού ως αντικαταστάτης του Γιαννούλη τη σεζόν 2020-21 και αγωνίστηκε με την «ασπρόμαυρη» φανέλα για έξι μήνες. Σε 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μέτρησε ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ πανηγύρισε και το Κύπελλο Ελλάδας.

Σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι, στη συμφωνία του Δικεφάλου με τους «Μπλε» τους Λονδίνου έχουν συμπεριληφθεί κάποια χρηματικά μπόνους επίτευξης στόχων. Πιο αναλυτικά, η Τσέλσι θα κρατήσει το 10% ποσοστό μεταπώλησης, ενώ σε περίπτωση που η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου καταφέρει να μπει στους ομίλους του Conference League, ο σύλλογος της Αγγλίας θα πάρει ένα χρηματικό μπόνους.

Τέλος, η Τσέλσι αναμένεται να βγει κερδισμένη οικονομικά και στο ενδεχόμενο που ο Μπάμπα πιάσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών με τους Θεσσαλονικείς.

Οι μεταγραφικές εξελίξεις

Όσον αφορά στις μεταγραφικές υποθέσεις, η μεταγραφή του Μπάμπα δεν θα είναι η τελευταία. Αυτήν τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Τόμας Κεντζιόρα, με σκοπό να «κλειδώσει» την επιστροφή του στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε συμφωνία με τη Ντιναμό Κιέβου για την επέκταση του δανεισμού του Πολωνού διεθνή αμυντικού για ένα έτος , με τον ποδοσφαιριστή να κάνει άμεσα το ταξίδι για ολοκληρώσει και τυπικά την παραμονή του στις τάξεις του συλλόγου.

Από την άλλη, ο Αλί Σαμάτα είναι με το 1,5 πόδι στον ΠΑΟΚ, με τον Τανζανό επιθετικό να διευθετεί και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος ποδοσφαιριστής προσπαθεί να βγάλει τη visa για να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να ολοκληρώσει αισίως τη μεταγραφή του.