Μπάουμαν: «Απολαμβάνω από την πρώτη μέρα την παρουσία μου στο ΟΦΗ - Εφερε σωστή νοοτροπία ο Δέλλας»

Μπάουμαν: «Απολαμβάνω από την πρώτη μέρα την παρουσία μου στο ΟΦΗ - Εφερε σωστή νοοτροπία ο Δέλλας»

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:10 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:35 - 07.03.2024

Ο Νάομ Μπάουμαν μίλησε για τον ΟΦΗ, τα play out, αλλά και για το τι άλλαξε ο Τραϊανός Δέλλας στην ομάδα.

Ο Νοάμ Μπάουμαν μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 για την παρουσία του στον ΟΦΗ, τα τα play out που έπονται, αλλά και για το τι άλλαξε ο Τραϊανός Δέλλας στους Κρητικούς.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς απολαμβάνει την παρουσία του στον ΟΦΗ: «Είμαι εδώ από τον Σεπτέμβριο, για να είμαι ειλικρινής απολαμβάνω από την πρώτη μέρα την παρουσία μου. Ο καιρός είναι φανταστικός, δεν μπορείς να μην είσαι χαρούμενος γιατί για μένα είναι μια πολύ καλή χρονιά. Με ενθάρρυνε το club, οι φίλαθλοι, εγώ και η οικογένεια μου είμαστε πολύ χαρούμενοι εδώ».

Για το καλό ξεκίνημα του ΟΦΗ και το πως εξελίχθηκε η χρονιά: «Ξεκινήσαμε καλά, όμως οι επόμενοι μήνες δεν ήταν τόσο καλοί για εμάς, δεν ήρθαν τα αποτελέσματα και κανείς από εμάς δεν ήταν χαρούμενος. Τώρα έχουμε μπροστά μας τα play out, πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να πάρουμε όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερους βαθμούς».

Για το τι πήγε λάθος φέτος: «Δεν μπορώ πραγματικά τι πήγε λάθος, αν το ήξερα θα το έλεγα στο club για να βρούμε την λύση. Είναι όμως μια σωστή ερώτηση, όλοι γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι είμαστε μια ομάδα με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Μακάρι να μπορούσα να δώσω μια απάντηση, μέσα στο γήπεδο δεν κατάφεραμε να πάρουμε τους βαθμούς που έπρεπε. Κάποιες φορές σε επηρεάζει, σε κάνει να αμφισβητείς τον εαυτό σου, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο ν’ αντιδράσεις όμως πρέπει να κοιτάζουμε μπροστά».

Για το τι άλλαξε ο Τραϊανός Δέλλας: «Είναι ο τρίτος προπονητής που αλλάζουμε, νομίζω πως κανείς μας δεν το περίμενε. Η καριέρα του ως παίκτης είναι τεράστια, όλοι γνωρίζουν ποιος είναι. Εφερε στην ομάδα πολύ μεγάλη εμπειρία και προσωπικότητα, την σωστή νοοτροπία που είχε ως παίκτης ότι κάθε παιχνίδι παίζεται για να το κερδίσεις, δεν βγαίνεις απλά για να παίξεις. Εάν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, μπορείς να χάσεις και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει. Ομως όταν βγαίνεις στο γήπεδο και δίνεις το 100% των δυνάμεων σου, αυτό αναγνωρίζεται από όλους. Το καταλαβαίνει ο κόσμος, οι φίλαθλοι της ομάδας σου. Κόντρα στον Παναθηναϊκό είδαν όλοι πόση ενέργεια βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο, έφερε στο club και την ομάδα πολύ σωστή νοοτροπία και αγωνιστική συμπεριφορά».

Για την διαδικασία των play out: «Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και απέναντι στο club μετά την χρονιά που κάναμε. Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα αν μείνουμε ενωμένοι μπροστά στον στόχο και το τι πρέπει να κάνουμε».

Για το δέσιμο του με τον κόσμο του ΟΦΗ: «Από τα πρώτα μου παιχνίδια, τους άρεσα γιατί έβλεπαν ότι δίνω την καρδιά μου στο γήπεδο και το εκτίμησαν. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος με την υποστήριξη του κόσμου, είτε στο γήπεδο, είτε μέσω των social media. Πραγματικά το αγαπάω και είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει, δεν το έχω ξαναζήσει στο παρελθόν. Ακόμα και στον δρόμο όταν με βλέπουν, προσπαθούν να με ενθαρρύνουν και να με κάνουν να νιώθω καλύτερα, εμένα και την οικογένεια μου».

Για την εμπιστοσύνη του ΟΦΗ προς το πρόσωπο του, έπειτα από μια δύσκολη περίοδο για τον ίδιο και την οικογένειά του: «Ο ΟΦΗ μου έδειξε εμπιστοσύνη από την πρώτη μέρα, είχα κάποια προβλήματα τα δύο προηγούμενα χρόνια και είμαι πραγματικά ευγνώμων για αυτό που μου προσέφερε η ομάδα. Προσπαθώ να το ανταποδώσω πίσω, όλη αυτή η εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο ΟΦΗ και πραγματικά νιώθω τιμή μου που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα».

Για το πως βλέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ ψηλό, υπάρχουν ομάδες με πολύ μεγάλη ποιότητα. Δεν έχει σημασία αν παίζεις εντός ή εκτός έδρας, είναι πραγματικά πολύ όμορφη η κουλτούρα του ποδοσφαίρου. Απολαμβάνω την παρουσία μου στην Ελλάδα και ν’ αγωνίζομαι εδώ πέρα».