Επιθετικό μάρκετινγκ: Η Μπαρτσελόνα άνοιξε μπουτίκ στη Μαδρίτη με σλόγκαν «Ο Ραούλ είναι... Μπάρτσα»
i

Το μπάνερ της Μπαρτσελόνα / © Twitter

Επιθετικό μάρκετινγκ: Η Μπαρτσελόνα άνοιξε μπουτίκ στη Μαδρίτη με σλόγκαν «Ο Ραούλ είναι... Μπάρτσα»

Sportal newsroom 09:51 - 02.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:03 - 13.01.2023

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να... τρολάρει τους φίλους της Ρεάλ και να τρελάνει τον ίδιο τον Ραούλ!

Και ποιος... Ραούλ είναι αυτός; Είναι ο επιθετικός μύθος της Ρεάλ Μαδρίτης ή απλά ένας φίλος της Μπαρτσελόνα που λέγεται Ραούλ και βρήκαν τρόπο οι Καταλανοί για να... πικάρουν την αίωνια αντίπαλό τους; Όπως και να έχει το μάρκετινγκ που σκέφτηκαν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα το λες επιθετικό.

Τι ακριβώς σκέφτηκαν οι αθεόφοβοι; Να ανοίξουν μπουτίκ στη Μαδρίτη, λίγα μέτρα μακριά από αυτή της Ρεάλ. Όλα εντάξει έως εδώ. Έτσι κι αλλιώς στην Ισπανία η αντιπαλότητα αρχίζει και τελειώνει μέσα στο γήπεδο (εκτός αν πρόκειται για την περίπτωση του Φίγκο πριν από 20 χρόνια).

Αλλά δεν έμειναν εκεί. Ένα από τα πλέον γνωστά σλόγκαν της Μπαρτσελόνα είναι το «Once a Culer, always a Culer». Ο όρος «Culer» προέρχεται από μια κίνηση των οπαδών της Μπαρτσελόνα πριν από πολλά χρόνια να δείχνουν τις πλάτες τους σε όλους. Το ονόμασαν έτσι και ο σύλλογος το υιοθέτησε μέσα στα χρόνια. Μάλιστα όταν ο Ντάνι Άλβες αποχαιρέτησε οριστικά πια πριν από μερικούς μήνες την Μπαρτσελόνα, το σλόγκαν ήταν το ίδιο: «Once a Culer, always a Culer».

Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα λοιπόν άνοιξαν την μπουτίκ και έχουν απλώσει ένα μεγάλο πανό μπροστά απ' αυτή γράφοντας: «Raul es Culer», που σε απλά λόγια σημαίνει ότι ο Ραούλ είναι Μπάρτσα. Εκμεταλλευόμενοι προφανώς μια θεωρία συνομωσίας που κυνηγούσε για πάντα τον σπουδαίο Ραούλ και έλεγε πως κάποτε υποστήριζε την Μπαρτσελόνα.

Ό,τι κι αν είχαν στο μυαλό τους πάντως οι Καταλανοί, φαίνεται πως τον σκοπό τους τον πέτυχαν. Κατάφερε το συγκεκριμένο προβοκατόρικο μπάνερ να γίνει πρώτο θέμα στην Ισπανία τις τελευταίες μέρες και φυσικά να φέρει αναστάτωση και αντιδράσεις στο κοινό της Ρεάλ.

Δείτε την ανάρτηση της Μπαρτσελόνα