Η Μπαρτσελόνα έδωσε τα λιγότερα χρήματα για μεταγραφές από το 2005

Ζοάο Φέλιξ και Ζοάο Κανσέλο

i

prtscr

Η Μπαρτσελόνα έδωσε τα λιγότερα χρήματα για μεταγραφές από το 2005

Ορέστης Καδδάς 17:22 - 02.09.2023

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να έφερε τους Γκουντογκάν, Φέλιξ και Κανσέλο, αλλά τα μόνα χρήματα που έδωσε ήταν για τον Οριόλ Ρομέου.

Η Μπαρτσελόνα κινήθηκε λιτά στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο ξοδεύοντας μόνο 3,40 εκατομμύρια ευρώ και αυτά για τον Οριόλ Ρομέου. Αυτό αποτελεί το μικρότερο ποσό που έχουν δώσει οι «Μπλαουγκράνα» από τη σεζόν 2005/2006.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έκανε κινήσεις και μάλιστα ποιοτικές, καθώς έφερε τον Ιλκάι Γκουντογκάν, ελεύθερο από τη Μάντσεστερ Σίτι, τον Ίνιγκο Μαρτίνεθ επίσης ελεύθερο από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και δανεικούς τους Ζοάο Φέλιξ και Ζοάο Κανσέλο από την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα. 

Βέβαια άμα θέλουμε να είμαστε ακριβείς συμφώνησε και με τον ταλαντούχο Βραζιλιάνο Βίτορ Ρόκε από την Ατλέτικο Παραναένσε δίνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά ο παίκτης θα ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας από το χειμώνα και επομένως τα χρήματα υπολογίζονται για την επόμενη χρονιά.

Τη σεζόν 2005/2006 δεν είχε δώσει ούτε ένα ευρώ έχοντας φέρει μονάχα τον Μαρκ Φαν Μπόμελ, νυν προπονητής της Αντβέρπ, τον Σαντιάγκο Εζκέρο αλλά και τον Λιονέλ Μέσι από τη δεύτερη ομάδα. 

Από τότε βέβαια έχει δώσει υπέρογκα ποσά, τα οποία έως ένα βαθμό οφείλονται για την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια. 

Θυμίζουμε χαρακτηριστικά πως τη σεζόν 2017/2018 έδωσε 375 εκατομμύρια ευρώ. 135 για τον Φιλίπε Κουτίνιο και άλλα τόσα για τον Ουσμάν Ντεμπελέ. Ποσά που σίγουρα αυτή τη στιγμή μετανιώνουν οικτρά μιας και κανένας από τους δύο δεν δικαίωσε ούτε στο ελάχιστο τα ποσά αυτά. Αντίστοιχα το 2019 έδωσε 120 εκατομμύρια ευρώ για τον Αντουάν Γκριζμάν, λεφτά που επίσης δεν δικαιολόγησε ποτέ.