Αυτή είναι η ελληνική εταιρεία που ανακατασκευάζει το Καμπ Νου

Αυτή είναι η ελληνική εταιρεία που ανακατασκευάζει το Καμπ Νου

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:03 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 07.11.2023

Μία ελληνική εταιρεία από τον Βόλο συμμετέχει στο project της Μπαρτσελόνα για το νέο Καμπ Νου.

Το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο της Μπαρτσελόνα, θα έχει... ελληνικό άρωμα.

Όπως έγινε γνωστό, μία ελληνική εταιρεία από τον Βόλο συμμετέχει στο μεγάλο project των Μπλαουγκράνα, το οποίο αφορά την ανακατασκευή του ιστορικού Καμπ Νου. Συγκεκριμένα, ο όμιλος LIMAK HOLDING είναι αυτός που έχει αναλάβει την ανακατασκευή και επέκταση του γηπέδου της Μπαρτσελόνα, για τον σχεδιασμό μέσω της τεχνολογίας Β.I.M. (Building Information Modelling) του φέροντος μεταλλικού οργανισμού της νέας κατασκευής. 

Η υλοποίηση του έργου συμπεριλαμβάνει τη συνεργασία με εταιρείες από διάφορα σημεία του κόσμου χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ΒΙΜ στο ύψιστο επίπεδο LOD500.

Αυτή είναι η πρώτη φορά συνεργασίας της SDENG με τον όμιλο LIMAK αποδεικνύοντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία της εταιρείας με έδρα τον Βόλο στα έργα υψηλής σημασίας και όγκου, όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Η συνεργασία μας με τον όμιλο της LIMAK και η συμμετοχή μας σε ένα τόσο σύνθετο κατασκευαστικά και τεχνολογικά έργο επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι ηγέτες του κλάδου. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμβολή μας στην κατασκευή του νέου Καμπ Νου. Πρώτον, γιατί προσθέτουμε στο χαρτοφυλάκιο μας ένα εμβληματικό έργο και δεύτερον γιατί προβάλλουμε για ακόμη μια φορά τις δυνατότητες των Ελλήνων μηχανικών», δήλωσε ο Άρης Θεοδώρου, ένας εκ των ιδρυτών της SDENG.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η ανακατασκευή του ιστορικού γηπέδου της Μπαρτσελόνα θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2024, ενώ ο προϋπολογισμός του θα φτάσει τα 1,5 δις ευρώ. Οι αλλαγές σχέση με την παλιά μορφή του Καμπ Νου θα είναι αρκετές, καθώς θα υπάρξει αύξηση της χωρητικότητας και μεγάλη αναβάθμιση σε τεχνολογικά κι ενεργειακά επίπεδα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αυτό θα είναι το δεύτερο αθλητικό έργο που αναλαμβάνει η SDENG, καθώς το 2014 είχε σχεδιάσει το Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, υλοποιώντας το έργο το οποίο ξεπέρασε τους 30.000 τόνους χάλυβα, σε μόλις 14 μήνες. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει αναλάβει τον σχεδιασμό των πιο σημαντικών ενεργειακών έργων και στις 5 ηπείρους για λογαριασμό εταιρειών κολοσσών στον τομέα της ενέργειας.