Η Μπαρτσελόνα έχασε τρεις μεταγραφές μέσα σε ένα μήνα

Μέσι-Μπρόζοβιτς-Γκιουλέρ

Η Μπαρτσελόνα έχασε τρεις μεταγραφές μέσα σε ένα μήνα

Η Μπαρτσελόνα είδε τρεις πιθανούς μεταγραφικούς στόχους να απομακρυνόνται. Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για τους Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, Λιονέλ Μέσι και Αρντά Γκιουλέρ.

Το πρωί της Πέμπτης (6/7), ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντεζ ζήτησε περισσότερες μεταγραφικές ενισχύσεις, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά ο Ισπανός αποκάλυψε ανοιχτά τους οικονομικούς περιορισμούς της ομάδας. 

Και, ακριβώς, αυτή η μεταβλητή βαραίνει τους «μπλαουγκράνα» εδώ και πολύ καιρό. Αυτό το καλοκαίρι, σε μόλις ένα μήνα, οι καταλανοί είδαν πώς τρεις από τους στόχους τους επέλεξαν μια άλλη ομάδα για το μέλλον. Συγκεκριμένα ο ισπανικός σύλλογος «πάλεψε» για τους Λιονέλ Μέσι, Μαρσέλο Μπρόζοβιτς και Αρντά Γκιουλέρ, αλλά δεν μπόρεσε να υπογράψει κανέναν από αυτούς. 

Το πρώτο μεγάλο όνομα στην μεταγραφική αγορά ήταν αυτό του Λιονέλ Μέσι. Η οντότητα δεν έκρυψε ποτέ ότι η μεγάλη επιθυμία ήταν η επιστροφή του Αργεντινού και μάλιστα ο Τσάβι του άνοιξε την πόρτα και ανέλυσε σε κάποιες συνεντεύξεις του πώς θα ταίριαζε στην ομάδα. 

Όμως, στις 7 Ιουνίου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής έβαλε τέλος στις συζητήσεις για το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Μπαρτσελόνα. «Δεν επιστρέφω στην Μπάρτσα, θα πάω στην Ίντερ Μαϊάμι», είπε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός για να ανακοινώσει στη συνέχεια την άφιξή του στο MLS. Με αυτόν τον τρόπο έπεσε ο πρώτος μεγάλος στόχος της Μπαρτσελόνα αυτό το καλοκαίρι.

Ο δεύτερος κατευθύνθηκε προς την Σαουδική Αραβία. Ο Μπρόζοβιτς, μετά από αρκετές ημέρες, ο Κροάτης επέλεξε τον Αλ Νασρ. Ο Κροάτης διεθνής ήταν ένας από τους μεγάλους στόχους για να αντικαταστήσει το κενό του Σέρχιο Μπουσκέτς

Ακριβώς, το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα ξεκίνησε ήδη από την περσινή χειμερινή αγορά και οι δύο πλευρές διατήρησαν αργότερα επαφές, αλλά τελικά ο 30χρονος επέλεξε την πρόταση της ομάδας του Κριστιάνο Ρονάλντο. Τώρα οι καταλανοί αναζητούν άλλες επιλογές για τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Και ο τρίτος ήταν ο Αρντά Γκιουλέρ. Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την ενσωμάτωση του νεαρού Τούρκου υπόσχεσης, που ήθελε πολλές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των «μερένγκες» και της Μπαρτσελόνα. 

Ακόμη και την περασμένη εβδομάδα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ντέκο βρέθηκε στην Τουρκία, προκειμένου να προσπαθήσει να κλείσει τη συμφωνία και έτσι να προηγηθεί των άλλων συλλόγων. Όμως, τελικά, ο Τούρκος διεθνής επέλεξε την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης. 

Η περίπτωση του Κίμιχ και του Θουβιμέντι

Η περίπτωση του Τζόσουα Κίμιχ (Μπάγερν Μονάχου) και αυτή του Μαρτίν Θουβιμέντι (Ρεάλ Σοδιεδάδ) είναι κάπως διαφορετική, αφού η Μπαρτσελόνα, αν και ενδιαφέρεται σταθερά και για τους δύο μέσους, ήταν από την αρχή ξεκάθαρη ότι δεν έφτασε στις οικονομικές απαιτήσεις και των δύο. 

«Λόγω του οικονομικού ζητήματος, δεν εξετάζουμε τους δύο ποδοσφαιριστές», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Ζοάν Λαπόρτα την περασμένη εβδομάδα.