Δεν δέχθηκε ποινή η Μπαρτσελόνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα - Κανονικά στο Champions League του χρόνου

Πανηγυρισμοί παικτών Μπαρτσελόνα

i

©Photo by Angel Martinez/Getty Images/Ideal Images

Δεν δέχθηκε ποινή η Μπαρτσελόνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα - Κανονικά στο Champions League του χρόνου

Sportal newsroom 20:24 - 07.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:31 - 07.06.2023

Η Μπαρτσελόνα θα συμμετέχει κανονικά στο Champions League τη σεζόν 2023/24, αφού όπως αναφέρουν οι Ισπανοί, η UEFA δεν θα τιμωρήσει τους Καταλανούς για την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Το σκάνδαλο Νεγκρέιρα είχε κάνει τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα να φοβούνται για σοβαρές συνέπειες στην ευρωπαϊκή σκηνή, καθώς η UEFA παρακολουθούσε στενά τις νομικές διαδικασίες εναντίον του συλλόγου για την πληρωμή άνω των επτά εκατομμυρίων ευρώ στον πρώην αρχιδιαιτητή, όταν ο τελευταίος κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου της τεχνικής επιτροπής διαιτητών (CTAs).

Μάλιστα, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, από την πλευρά του είχε αναφέρει πρόσφατα ότι είναι από τις πιο σοβαρές υποθέσεις που έχει δει στο ποδόσφαιρο. ενώ όπως είχε γραφτεί, οι δυο ερευνητές της UEFA, η Μίριαμ Κόλερ και ο Ζαν-Μισέλ Λέουμπα, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Καταλανοί θα πρέπει να αποκλειστούν για έναν χρόνο από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Η Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί κανονικά στους ομίλους του Champions League τη νέα σεζόν. Έτσι μετέδωσε το «Radio Catalunya», το οποίο ξεκαθάρισε ότι οι «μπλαουγκράνα» δεν θα έχουν καμία συνέπεια ούτε και τιμωρία από την UEFA για την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Τουλάχιστον όχι μέχρι τα δικαστήρια να εκδώσουν οριστική απόφαση για την υπόθεση και να εξαντληθούν όλες οι εφέσεις. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν, οπότε η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.