«Καμπάνα» από την UEFA στην Μπαρτσελόνα για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών της κόντρα στην Παρί (vids)

Οπαδοί Μπαρτσελόνα

i

Prtscr

«Καμπάνα» από την UEFA στην Μπαρτσελόνα για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών της κόντρα στην Παρί (vids)

Κώστας Τόπας 15:39 - 18.04.2024

Με βαρύ πρόστιμο τιμώρησε η UEFA την Μπαρτσελόνα για τα επεισόδια που προκάλεσαν και τις ρατσιστικές συμπεριφορές ορισμένων οπαδών στον πρώτο αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Ανακοινώθηκε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της UEFA για όσα έγιναν στις 10 Απριλίου στον πρώτο αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ Ντε Πρενς». Οι κατηγορίες της UEFA κατά των «μπλαουγκράνα» είναι για επεισόδια, άναμμα φωτοβολίδων και ρατσιστική συμπεριφορά.

Ως αποτέλεσμα, η UEFA αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο 2.000 ευρώ στην Μπαρτσελόνα για το άναμμα φωτοβολίδων και άλλα 5.000 ευρώ για τη ζημιά που προκλήθηκε επίσης στο γήπεδο του Παρισιού. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση, προτρέπει επίσης την ομάδα της Μπάρτσα να επικοινωνήσει με την Παρί Σεν Ζερμέν εντός προθεσμίας 30 ημερών για να διευθετήσει τις ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί της, δηλαδή για τις κατεστραμμένες θέσεις.

Επιπλέον, επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000 ευρώ και απαγόρευση εισιτηρίων στους οπαδούς τους για τον επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα της ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών της. Αυτή η απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων στους οπαδούς τους, αναστέλλεται για δοκιμαστική περίοδο ενός έτους, είναι δηλαδή προειδοποίηση και εάν οι οπαδοί των Καταλανών προβούν ξανά σε παρόμοια συμπεριφορά, τότε θα εφαρμοστεί. Αυτό αντιπροσωπεύει συνολικό πρόστιμο 32.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στα κοινωνικά δίκτυα, οι φίλοι της Παρί Σεν Ζερμέν δημοσίευσαν βίντεο που έδειχναν οπαδούς της Μπαρτσελόνα να παρουσιάζουν δυσάρεστη συμπεριφορά κατά την παρουσία τους στο γαλλικό γήπεδο. Σε ένα από αυτά τα βίντεο, ένας οπαδός που ήταν στο «Παρκ Ντε Πρενς» εθεάθη να κάνει επανειλημμένα τον ναζιστικό χαιρετισμό στους φιλάθλους των Παριζιάνων, ενώ ένας άλλος μιμείται τις κραυγές των πιθήκων.

Λίγες ημέρες αργότερα, η Αστυνομική Νομαρχία της Γαλλίας ανακοίνωσε τη σύλληψη των δύο συγκεκριμένων οπαδών.