Συνελήφθησαν οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στον αγώνα με την Παρί (vid)

Οπαδοί Μπαρτσελόνα

i

Prtscr

Συνελήφθησαν οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στον αγώνα με την Παρί (vid)

Κώστας Τόπας 11:37 - 11.04.2024

Στη σύλληψη των δύο οπαδών της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι έκαναν ναζιστικούς χαιρετισμούς στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, προχώρησαν οι γαλλικές αρχές.

Η Αστυνομική Νομαρχία της Γαλλίας ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο οπαδών της Μπαρτσελόνα που βιντεοσκοπήθηκαν να κάνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς και ρατσιστικές χειρονομίες, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με τους «μπλαουγκράνα» στο «Παρκ Ντε Πρενς».

«Στο πλαίσιο της αναμέτρησης Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα, ​​έγιναν δύο συλλήψεις από την αστυνομία που κινητοποιήθηκε ως μέρος του συστήματος: Συγγνώμη για εγκλήματα πολέμου και δημόσια προσβολή ρατσιστικού χαρακτήρα», αναφέρει ανακοίνωση των Αρχών.

Το μήνυμα δημοσιεύτηκε ως αντίδραση σε βίντεο που μεταδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα το βράδυ της Τετάρτης (10/04) κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων. Σε αυτό, ένας οπαδός της Μπάρτσα έκανε ναζιστικό χαιρετισμό πολλές φορές προς την αντίπαλη κερκίδα. Ένας άλλος οπαδός των «μπλαουγκράνα» έκανε ρατσιστικούς ήχους, που παρέπεμπαν σε μαϊμού.

Αυτές οι ενέργειες θυμίζουν αυτές ορισμένων οπαδών της Γιουβέντους στο «Παρκ Ντε Πρενς» τον Σεπτέμβριο του 2022 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων (2-1) για τους ομίλους του Champions League. Δύο Ιταλοί οπαδοί καταδικάστηκαν τον Ιανουάριο του 2023 επειδή έκαναν ναζιστικό χαιρετισμό.

Σε έναν από αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000 ευρώ και αποκλεισμός από το γήπεδο για δύο χρόνια. Ο άλλος καταδικάστηκε σε πρόστιμο 1.500 ευρώ με αναστολή για ρατσιστικές προσβολές. Τους επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 800 ευρώ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά το ματς έπος στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, νέα ματσάρα για τα προημιτελικά του Champions League στο «Παρκ ντε Πρενς»! Αυτή η αναμέτρηση όμως είχε νικήτρια και αυτή ήταν η Μπαρτσελόνα, η οποία έκανε την ανατροπή στην ανατροπή, επικράτησε 3-2 της Παρί Σεν Ζερμέν με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ραφίνια, που σκόραρε δις και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.