«Κράξιμο» και στον Εμπαπέ από την «Equipe»: «Ούτε ήταν επικίνδυνος ούτε έκανε τα αναμενόμενα»

Κιλιάν Εμπαπέ

i

PrtScr

«Κράξιμο» και στον Εμπαπέ από την «Equipe»: «Ούτε ήταν επικίνδυνος ούτε έκανε τα αναμενόμενα»

Κώστας Τόπας 11:00 - 11.04.2024

Αρνητική αξιολόγηση έλαβε ο Κιλιάν Εμπαπέ από την γαλλική «Equipe», μετά την ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν από την Μπαρτσελόνα με 3-2, για την πρώτη αναμέτρηση της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Η ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν από την Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League έχει προσελκύσει μεγάλη κριτική στη Γαλλία, κυρίως λόγω της συλλογικής απόδοσης της ομάδας του Λουίς Ενρίκε, αλλά και λόγω της ατομικής απόδοσης ορισμένων παικτών, συμπεριλαμβανομένου του Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Γάλλος αστέρας είχε παραδεχτεί ενόψει του αγώνα ότι «δεν επρόκειτο να κρυφτεί από την Μπάρτσα», λόγια που δεν επιβεβαίωσε αφού έκανε ένα αρκετά μέτριο παιχνίδι σε γενικές γραμμές. Αντιμετωπίστηκε από το δίδυμο Κουντέ - Αραούχο και δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος ενόψει της ρεβάνς στη Βαρκελώνη.

Η εφημερίδα «L'Équipe», υπεύθυνη για το ρεπορτάζ του αγώνα, βαθμολόγησε την απόδοση του αρχηγού της γαλλικής ομάδας με «3», τονίζοντας ότι το παιχνίδι του δεν ήταν καθόλου επικίνδυνα στα 90 λεπτά.

«Δεν υπάρχει λόγος να κρυφτούμε γύρω από τον θάμνο. Ο επιθετικός της Παρί αναμενόταν να δώσει περισσότερα και απέτυχε. Είχε ενέργεια. προκάλεσε ρήγματα αλλά δεν μπόρεσε να σπάσει το μαρκάρισμα του αντιπάλου. Απέναντι στο δίδυμο Κουντέ - Αραούχο, συχνά απέφευγε την ντρίμπλα, χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση. Κατά συνέπεια, δεν ήταν πολύ επικίνδυνος και δεν έκανε τη διαφορά, αν και συμμετείχε στο γκολ του Ντεμπελέ στο 48ο λεπτό», τονίζει η εφημερίδα.

Ο βαθμός του Εμπαπέ συμπίπτει με αυτόν του Ασέμνσιο, που αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Μπάρκολα. Ο Ισπανός πήρε επίσης «3» από τη «L'Équipe». Ο Ντοναρούμα ήταν, από την πλευρά του, αυτός που δέχτηκε τις περισσότερες επικρίσεις από τα κύρια Μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι ο Μπελάρντο έλαβε τη χειρότερη βαθμολογία, με «2». Η γαλλική εφημερίδα κατηγορεί τον Ιταλό ότι θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα στο ματς. Μοιραία βραδιά, ακόμη μία, για την Παρί στο Champions League.