Ζορίστηκε, αλλά πήρε τη νίκη κόντρα στη Λας Πάλμας των δέκα παικτών η Μπαρτσελόνα

Ζορίστηκε, αλλά πήρε τη νίκη κόντρα στη Λας Πάλμας των δέκα παικτών η Μπαρτσελόνα

Sportal newsroom 00:00 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 31.03.2024

Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε... σκούρα, σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, όμως τελικά νίκησε με 1-0 τη Λας Πάλμας των δέκα παικτών χάρη σε γκολ του Ραφίνια (59').

Με το «φτωχό» 1-0 στο «σπίτι» της, η Μπαρτσελόνα έκαμψε την αντίσταση της Λας Πάλμας, για την 30ή αγωνιστική της La Liga και έδωσε συνέχεια στο «κυνήγι» της κορυφής και της πρωτοπόρου Ρεάλ, μειώνοντας προσωρινά τη διαφορά στους 5 βαθμούς.

Ο Ραφίνια στο 59΄ έλυσε τον... γόρδιο δεσμό για τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι αγχώθηκαν απέναντι στους φιλοξενούμενους που από το 24΄ έμειναν με δέκα παίκτες, μετά την κόκκινη που αντίκρισε ο Βάγες. Για τη Λας Πάλμας ήταν η έκτη διαδοχική αγωνιστική που έμεινε μακριά από το «τρίποντο», μετρώντας σε αυτό το διάστημα 4 ήττες και 2 ισοπαλίες.

Βαλένθια - Μαγιόρκα 0-0

«Σκόνταψε» στο «Μεστάγια» η Βαλένθια απέναντι στη Μαγιόρκα (0-0), χάνοντας σημαντικό έδαφος στη μάχη που δίνει για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού «εισιτηρίου». Με μόλις ένα «τρίποντο» στις  πέντε τελευταίες αγωνιστικές, μετά το 1-0 από τη Βιγιαρεάλ, οι «νυχτερίδες» θα πρέπει να συνέλθουν άμεσα εάν θέλουν να προλάβουν το «τρένο» της Ευρώπης.

Την προσεχή Πέμπτη (4/04) θα δώσουν το εξ αναβολής ματς με την Γρανάδα, σε έναν «τελικό» που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Η Μαγιόρκα πήρε ένα σημαντικό βαθμό στην προσπάθειά της να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις, αλλά το σημαντικότερο για τους «νησιώτες» ήταν η τόνωση της ψυχολογίας των παικτών όσο πλησιάζει ο τελικός του Copa del Rey με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (6/04).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 30ής ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (31ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ