Επέστρεψε στις νίκες με τεσσάρα η Μπαρτσελόνα που απλά περιμένει τη στέψη

Πανηγυρισμοί παικτών Μπαρτσελόνα

i

©Photo by Angel Martinez/Getty Images/Ideal Images

Επέστρεψε στις νίκες με τεσσάρα η Μπαρτσελόνα που απλά περιμένει τη στέψη

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:59 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 30.04.2023

Η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε την επιστροφή της στις νίκες, διαλύοντας με 4-0 την Μπέτις στο «Camp Nou» και έκανε ένα ακόμη βήμα προς τον... άχαστο πλέον τίτλο του πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα το έχει πάρει η Μπαρτσελόνα προ πολλού, με τη Ρεάλ να έχει πετάξει «λευκή πετσέτα» εδώ και καιρό. Το μόνο που μένει είναι το «κλειδώσει» και μαθηματικά, ώστε να προγραμματιστεί η φιέστα. Και με την εμφατική νίκη επί της Μπέτις με 4-0 στο «Camp Nou» έκανε ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και μόλις στο 14' πήραν το προβάδισμα στο σκορ χάρη σε γκολ του Κρίστενσεν, ενώ στο 33' ο Γκονζάλεζ έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο τους, αφού πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους Ανδαλουσιάνους με δέκα παίκτες. Αυτό οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν άμεσα, με τους Λεβαντόβσκι (36') και Ραφίνια (39') να γράφουν το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι Καταλανοί δεν είχαν λόγο να συνεχίσουν στα... κόκκινα και έριξαν στροφές, αφού είχαν «σφραγίσει» από το πρώτο μέρος τη νίκη. Στο 82ο λεπτό ένα αυτογκόλ του Ροντρίγκεζ διαμόρφωσε το τελικό 4-0, ενώ highlight της βραδιάς ήταν η είσοδος του 15χρονου Γιαμάλ στον αγωνιστικό χώρο, που αντικατέστησε τον Γκάβι στο 83' κατόπιν εντολής Τσάβι.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Μπαλντέ, Κρίστενσεν (59’ Μάρκος Αλόνσο), Αραούχο, Κουντέ, Μπούσκετς, Πέδρι (73’ Κεσί), Ντε Γιόνγκ (59’ Φάτι), Ραφίνια (73’ Ντεμπελέ), Γκάβι (82’ Γιαμάλ), Λεβαντόβσκι.

Μπέτις: Σίλβα, Μοντόγια, Μιράντα (64’ Άμπνερ), Λουίζ Φελίπε (12’ Έντγκαρ Γκονζάλες), Πετσέλα, Καρβάλιο, Ροντρίγκες, Λουίζ Ενρίκε (46’ Ακουόκου), Πέρεθ (64’ Χοακίν), Κανάλες (75’ Χουάνμι), Γουίλιαμ Ζοσέ.