Ο Τερ Στέγκεν «ρίζωσε» στην Μπαρτσελόνα κι ετοιμάζεται για ιστορικό ρεκόρ

Τζουάν Λαπόρτα & Μαρκ Τερ Στέγκεν

i

©Barcelona

Ο Τερ Στέγκεν «ρίζωσε» στην Μπαρτσελόνα κι ετοιμάζεται για ιστορικό ρεκόρ

Κώστας Τόπας 15:26 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 25.08.2023

Ο Μαρκ Τερ Στέγκεν έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα κι έτσι έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τον Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος μέχρι σήμερα κρατάει το ρεκόρ με τις περισσότερες συμμετοχές στους Καταλανούς.

Ο Μαρκ Τερ Στέγκεν υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα αυτή την Παρασκευή (25/08). Ο τερματοφύλακας της Μπάρτσα, που είχε ακόμη δύο χρόνια πριν, παρέτεινε τη δέσμευσή του για άλλες τρεις σεζόν, έως το 2028. Ο Γερμανός πήγε στα γραφεία του «Καμπ Νόου» για να υπογράψει τη συμφωνία μαζί με τον πρόεδρο, Τζουάν Λαπόρτα, τον αθλητικό αντιπρόεδρο των «μπλαουγκράνα», Ράφα Γιούσε, τον οικονομικό αντιπρόεδρο, Έντουαρντ Ρομέου και τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου, Ντέκο.

Ο Μαρκ Τερ Στέγκεν ο οποίος έφτασε το 2014 από την Γκλάντμπαχ, μόλις ξεκίνησε τη δέκατη σεζόν του στις τάξεις της Μπαρτσελόνα και μάλιστα πέτυχε ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ με τους Καταλανούς.

Ευκαιρία να ξεπεράσει τον Βαλντές

Ο Τερ Στέγκεν είναι ο τέταρτος τερματοφύλακας στην ιστορία της Μπαρτσελόνα με τους περισσότερους αγώνες και αυτή τη σεζόν θα μπορούσε να ξεπεράσει τη Ραμάλετς (387). Με την ανανέωσή του μέχρι το 2028, ο Γερμανός θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες συμμετοχές, αφού το σημερινό ρεκόρ κατέχει ο Βίκτορ Βαλντές  με 535. Στη δεύτερη θέση ο Ζουμπιζαρέτα, με 410.

Ο 31χρονος Γερμανός κίπερ αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας. Μέχρι σήμερα, με τη φανέλα του ισπανικού συλλόγου έχει μετρήσει 378 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 158 clean sheets. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχει κατακτήσει 15 τρόπαια, μεταξύ των οποίων πέντε τίτλους La Liga, πέντε Copas del Rey και ένα Champions League.