Η Μπαρτσελόνα πουλάει κομμάτια γρασιδιού από το «Καμπ Νόου» μέχρι και 420 ευρώ! (vid)

Καμπ Νόου

i

PrtScr

Η Μπαρτσελόνα πουλάει κομμάτια γρασιδιού από το «Καμπ Νόου» μέχρι και 420 ευρώ! (vid)

Κώστας Τόπας 09:02 - 09.09.2023

Η Μπαρτσελόνα έχει δημιουργήσει ένα κατάστημα που πουλά γρασίδι από το «Καμπ Νόου», προκειμένου να ενισχύσουν τα ταμεία της.

Οι Καταλανοί θα αντιμετωπίσουν την Μπέτις το Σάββατο στο Estadi Olimpic Lluis (16/09 20:00), ένα γήπεδο χωρητικότητας 54.000 ατόμων που θα λειτουργήσει ως προσωρινή έδρα της Μπαρτσελόνα για τη σεζόν, εν μέσω της ανανέωσης του «Καμπ Νόου». Οι εργασίες στο εμβληματικό στάδιο σηματοδοτούν την πρώτη ανακαίνιση στο χώρο από τότε που άνοιξε το 1957 και σύμφωνα με πληροφορίες θα κοστίσει πάνω από 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο σύλλογος στοχεύει να επαναφέρει το «Καμπ Νόου» στη δράση για να επιστρέψει η ομάδα κάποια στιγμή τη σεζόν 2025-26. Και ενώ η Μπαρτσελόνα μπορεί να χάνει τα έσοδα που θα έβγαζε κανονικά από μια ημέρα αγώνα στο «Καμπ Νόου», ο σύλλογος προσπαθεί να κερδίσει χρήματα από κάθε τελευταίο κομμάτι του ιστορικού σταδίου.

Σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα «Relevo» στον περιβάλλοντα χώρο του «Καμπ Νόου», ο σύλλογος πουλά κομμάτια από τον χλοοτάπητα του γηπέδου ως αναμνηστικά. Αυτά φέρεται να έχουν τη διαβεβαίωση μέσω νομικής σημείωσης ότι είναι κομμάτια από το αυθεντικό γρασίδι του γηπέδου.

Τα μπαλώματα του χλοοτάπητα πωλούνται μεταξύ 20 και 50 ευρώ, ενώ στο διαδίκτυο το κατάστημα της Μπαρτσελόνα προσφέρει μεγαλύτερα κομμάτια, μερικά από τα οποία είναι είναι σε πώληση για 80 έως και 420 ευρώ. Επιπλέον, η ομάδα του Τσάβι δεν είναι η πρώτη ισπανική ομάδα που πουλά τμήματα του γηπέδου της. Η Μλιμπάο πούλησε επίσης κομμάτια του χλοοτάπητα του «Σαν Μαμές» για 40 ευρώ, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης πούλησε μέρη του παλιού γηπέδου «Βιθέντε Καλδερόν» μεταξύ 10 ευρώ και 95 ευρώ (81 £) όταν μετακόμισε στο «Μετροπολιτάνο».