Η Μπαρτσελόνα χρωστάει πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ για τις μεταγραφές της περασμένης σεζόν!

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

i

© photo by NurPhoto / Getty Images / Ideal Images

Η Μπαρτσελόνα χρωστάει πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ για τις μεταγραφές της περασμένης σεζόν!

Κωνσταντίνος Ζήκος 16:12 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:12 - 10.10.2023

Τα προβλήματα στην Μπαρτσελόνα δεν «λένε» να τελειώσουν, αφού όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της ισπανικής «Sport», οι «Μπλαουγκράνα» έχουν να αποπληρώσουν μια τεράστια οφειλή της τάξης των 207 εκατομμυρίων ευρώ για τις μεταγραφές των προηγούμενων ετών.

Η Μπαρτσελόνα αναμένεται να παρουσιάσει τους λογαριασμούς των προηγούμενων ετών σε επόμενη συνέλευση και θα αναγνωρίσει χρέη ύψους 207 εκατομμυρίων ευρώ για μεταγραφές του παρελθόντος. 

Η πλειοψηφία αυτών έγινε το καλοκαίρι του 2022 και υπογράφηκε με αναβολή πληρωμών. Το μεγαλύτερο χρέος, όπως αποκαλύπτουν τα νούμερα που δημοσίευσε το ισπανικό μέσο «Sport», είναι για τον Ραφίνια, στον οποίον οφείλει για τη φετινή σεζόν 24 εκατομμύρια ευρώ και εκκρεμούν για το μέλλον άλλα 38 εκατ. ευρώ.

 Είναι χρέη προτεραιότητας γιατί σε περίπτωση μη πληρωμής, κάτι που δεν έχει συμβεί και δεν προβλέπεται, οι σύλλογοι θα μπορούσαν να μηνύσουν την Μπαρτσελόνα, απαγορεύοντας της ουσιαστικά να έχει δικαίωμα να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Τα υψηλότερα χρέη επικεντρώνονται σε παίκτες που υπέγραψαν το 2022. Συγκεκριμένα, η «Μπάρτσα» αναφέρει βραχυπρόθεσμο χρέος 89 εκατ. ευρώ, που θα πληρωθεί αυτή τη σεζόν, ενώ υπάρχει μακροπρόθεσμο χρέος 118 εκατ. Συνολικά 207 εκατ. ευρώ. 

 Για τον Λεβαντόφσκι απομένουν να πληρωθούν 10 εκατ. ευρώ φέτος και 21 εκατ. ευρώ μακροπρόθεσμα, ενώ για τον Φεράν Τόρες, που υπέγραψε τον Ιανουάριο του 2022, απομένουν να πληρωθούν 13 εκατ. ευρώ φέτος και 26 εκατ. σε άλλες μελλοντικές δόσεις.

Μια ακόμη περίπτωση, είναι εκείνη του πρώην παίκτη της Σεβίλλης, Ζιλ Κουντέ. Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να πληρώσει 11 εκατ. ευρώ φέτος και 24 εκατ. ευρώ στο μέλλον. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι οι περισσότερες προσπάθειες που έγιναν το 2022 για την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού έγιναν με αναβολή πληρωμών για να αποφευχθεί η κατάρρευση λογαριασμών. Η «Μπάρτσα» όμως, έχει τα χρήματα στον προϋπολογισμό για να κάνει πληρωμές χωρίς καθυστέρηση.

Όπως τονίζει επίσης το καταλανικό μέσο, υπάρχει εκκρεμότητα και με την περίπτωση της μεταγραφής του Φρένκι Ντε Γιονγκ από τον Άγιαξ το 2019. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε, η ισπανική ομάδα οφείλει το ποσό των 16 εκατομμυρίων ευρώ στον «Αίαντα», τα οποία και πρέπει να αποπληρώσει τη φετινή χρονιά.