Τα 80 εκατ. ευρώ της Νιουκάστλ για τον Ραφίνια ανοίγουν τον δρόμο της επιστροφής του Μέσι στην Μπαρτσελόνα

Ραφίνια στο Μπαρτσελόνα - Βαλένθια

i

© Photo by Alex Caparros/Getty Images

Τα 80 εκατ. ευρώ της Νιουκάστλ για τον Ραφίνια ανοίγουν τον δρόμο της επιστροφής του Μέσι στην Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 14:36 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:51 - 03.05.2023

Η Νιούκαστλ είναι έτοιμη να καταβάλει το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τον εξτρέμ της Μπαρτσελόνα, Ραφίνια. Ένα ποσό που θα μπορούσε να επιτρέψει στους «μπλαουγκράνα» να ενορχηστρώσουν την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι.

Ο 26χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ αποτελεί διακαή πόθο των Σαουδαράβων της Νιουκάστλ, η οποία είναι στην τρίτη θέση της τρέχουσας βαθμολογίας στην Premier League. Μάλιστα, ο αγγλικός σύλλογος φέρεται να έχει ήδη κάνει προφορική πρόταση στην Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Ισπανό δημοσιογράφο Ζεράρντ Μορένο.

Οι «καρακάξες» είναι διατεθειμένες να προσφέρουν μέχρι και 80 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να πείσουν τους διοικούντες την Μπαρτσελόνα να παραχωρήσουν τον πρώην παίκτη της Λιντς, από την οποία τον απέκτησαν έναντι 58 εκατομμύριων ευρώ το περασμένο καλοκαίρι.

Με τα χρήματα που ενδεχομένως θα βάλει η Μπαρτσελόνα στα ταμεία της, από την πώληση του Ραφίνια, ανοίγει και ο δρόμος για την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στο «Κάμπ Νόου», με τον Αργεντινό να μένει ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν σε λιγότερο από δύο μήνες. Οι ιθύνοντες του ισπανικού κλαμπ θα γεμίσουν τα ταμεία τους με την παραχώρηση του Βραζιλιάνου εξτρέμ στη Νιουκάστλ κι έτσι θα είναι σε θέση να πληρώσουν και τις οικονομικές απολαβές του συμβολαίου του «Λίο».

Αυτή τη σεζόν, ο Ραφίνια έχει παίξει 45 παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 10 γκολ και 11 ασίστ. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε και τα πρώτα του παιχνίδια στο Champions League, μια διοργάνωση στην οποία οι «μπλαουγκράνα» δεν ξεπέρασαν τη φάση των ομίλων για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.