Δίνει μια ώρα αρχύτερα τον τίτλο στην Μπαρτσελόνα η Ρεάλ που έχασε από τη Σοσιεδαδ

Πανηγυρισμοί παικτών Ρεάλ Σοσιεδάδ

i

©Παίκτες Ρεάλ Σοσιεδάδ/Alex Caparros/Getty Images

Δίνει μια ώρα αρχύτερα τον τίτλο στην Μπαρτσελόνα η Ρεάλ που έχασε από τη Σοσιεδαδ

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:56 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 01:44 - 03.05.2023

Χάρη στα γκολ των Κούμπο και Μπαρενετσέα η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε εντός έδρας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, για την 33η αγωνιστική της La Liga.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη εντός έδρας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0, για την 33η αγωνιστική της La Liga, και παρέμεινε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 61 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά η «βασίλισσα» έχοντας χάσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα από τη Μπαρτσελόνα έμεινε στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 68 πόντους.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή του αγώνα ότι δεν πρόκειται να χαρίσουν τίποτα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Βάσκοι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να ανοίξουν το σκορ, αλλά καμία από αυτές δεν ανησυχήσαν τον Κουρτουά

Στην επανάληψη η ομάδα του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ πήρε προβάδισμα στον αγώνα. Στο 47' μετά από ένα λάθος της άμυνας των «μερένγκες» έδωσε την ευκαιρία στον Ταφένσα Κούμπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.  Στο 61' η Ρεάλ έμεινε με παίκτη λιγότερο στην αναμέτρηση, καθώς ο δεξιός μπακ των Μαδριλένων, Ντάνι Καρβαχάλ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το τελικό 2-0 πέτυχε στο 85' ο Άντερ Μπαρενετσέα με καταπληκτικό σουτ ακριβείας στην αριστερή γωνία, καθώς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κουρτουά.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας (6/5) κόντρα στην Οσασούνα, ενώ η Ρεάλ Σοσιεδάδ θα υποδεχθεί τη Χιρόνα (13/5), στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.