«Λύγισε» την Οσασούνα και πλέον είναι θέμα χρόνου να το πάρει και μαθηματικά η Μπαρτσελόνα

Ραφίνια & Ζόρντι Άλμπα

i

©Eric Alonso/Getty Images

«Λύγισε» την Οσασούνα και πλέον είναι θέμα χρόνου να το πάρει και μαθηματικά η Μπαρτσελόνα

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:31 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:52 - 02.05.2023

Η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Οσασούνα, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 27', στο «Camp Nou» και πλέον απλά περιμένει τη στέψη.

Η Μπαρτσελόνα έχει πάρει το πρωτάθλημα εδώ και καιρό, καθώς η Ρεάλ έχει βγει... νοκ άουτ. Αν μένει κάτι είναι να το «κλειδώσει» και μαθηματικά, ώστε να προγραμματιστεί η φιέστα. Και παρότι η Οσασούνα, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 27', κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, οι Καταλανοί επικράτησαν με 1-0 και έκαναν ένα ακόμη βήμα.

Συγκεκριμένα, πλέον η ομάδα του Τσάβι βρίσκεται στο +12 από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, που το βράδυ της Τρίτης (2/5) αντιμετωπίζει τη Σοσιεδάδ εκτός έδρας, με 5 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Αν οι ελπίδες των φιλοξενούμενων ήταν λίγες εξ αρχής λόγω διαφοράς δυναμικής, έγιναν ακόμα πιο λίγες στο 27ο λεπτό, όταν έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Χόρχε Εράντο. Λίγο η αστοχία των «μπλαουγκράνα», λίγο η φοβερή απόδοση του Αϊτόρ Φερνάντεθ, στάθηκαν στο ύψος τους, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το ματς.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα δις, όμως την πρώτη φορά, στο 75', το VAR ακύρωσε το γκολ του Λεβαντόβσκι, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Ωστόσο, στο 85' το τέρμα του Τζόρντι Άλμπα μέτρησε κανονικά και διαμορφώθηκε το τελικό 1-0.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Μπαλντέ (75’ Φεράν Τόρες), Κουντέ, Κρίστενσεν (52’ Έρικ Γκαρσία), Πέδρι, Μπούσκετς (75’ Άλμπα), Ντε Γιονγκ, Γκάβι (35’ Φάτι), Ραφίνια (52’ Ντεμπελέ), Λεβαντόβσκι.

Οσασούνα: Αϊτόρ Φερνάντεθ, Ιμπάνιεθ, Μανού Σάντσεθ, Ουνάι Γκαρσία, Εράνδο, Τορό (58’ Κρουθ), Ντιέγκο Μορένο, Ρουμπέν Γκαρσία (46’ Κίκε Μπάρχα), Ορόθ (46’ Μουνιόθ), Άβιλα (58’ Κίκε Γκαρσία), Μπενίτο (67’ Αριδάνε).

Tags: