Τέλος ο Τσάβι από την Μπαρτσελόνα - Αναλαμβάνει ο Χάνσι Φλικ

Χάνσι Φλικ

i

©intime

Τέλος ο Τσάβι από την Μπαρτσελόνα - Αναλαμβάνει ο Χάνσι Φλικ

Δημήτρης Χούπης 14:49 - 24.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:57 - 29.05.2024

Η Μπαρτσελόνα απέλυσε τον Τσάβι και ο Χάνσι Φλικ θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας της Βαρκελώνης.

Η εποχή Τσάβι στην Μπαρτσελόνα τελείωσε και ο Χάνσι Φλικ ετοιμάζεται να γίνει ο νέος προπονητής της ομάδας της Βαρκελώνης.

Ο Γερμανός τεχνικός ήταν γνωστό ότι ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος για τον πάγκο των «μπλαουγκράνα» σε περίπτωση που αποχωρούσε ο Τσάβι από τον σύλλογο και τελικά θα γίνει ο νέος προπονητής του συλλόγου. Οι δύο πλευρές εδώ και καιρό ήταν σε επικοινωνία, με τον Λαπόρτα να ενημερώνει τον Φλικ πως ήθελε να τον κάνει δικό του και ο ίδιος από την πλευρά του είχε δείξει την επιθυμία του να αναλάβει την ομάδα.

Στην αρχή είχαν ακουστεί φήμες για τον 59χρονο, πως θα αναλάμβανε την Τσέλσι κάτι που διαψεύστηκε μιας και στο μυαλό του ήταν μόνο η Μπαρτσελόνα. Πριν την τελική απόφαση για τον Φλικ όμως, η ομάδα της Καταλονίας βρέθηκε σε μια μικρή... σύγχυση αναφορικά με τον προπονητή.

Ο Τσάβι είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ότι θα αποχωρούσε, κάτι που άλλαξε μετέπειτα αφού η Μπαρτσελόνα τον ήθελε στον πάγκο της. Η κατάσταση στη συνέχεια άλλαξε, καθώς αυτή τη φορά που ο Ισπανός ήθελε να μείνει, οι «μπλαουγκράνα» δεν έδειχναν την επιθυμία τους να τον κρατήσουν και τελικά απολύθηκε.

Ο Φλικ με την Μπάγερν Μονάχου υπενθυμίζεται ότι έχει κατακτήσει ένα Champions League, δύο πρωταθλήματα, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ένα UEFA Super Cup, ενώ ήταν βοηθός του Γιόακιμ Λεβ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, όταν η Γερμανία είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.