Τον Ιούνιο οι κυρώσεις της UEFA κατά της Μπαρτσελόνα για το σκάνδαλο «Νεγκρέιρα»

Τζουάν Λαπόρτα

i

©Photo by Gongora/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Τον Ιούνιο οι κυρώσεις της UEFA κατά της Μπαρτσελόνα για το σκάνδαλο «Νεγκρέιρα»

Κώστας Τόπας 13:07 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 04.04.2023

Η UEFA σκοπεύει να αποφασίσει τον Ιούνιο για κυρώσεις κατά της Μπαρτσελόνα, ​​η οποία κατηγορείται ότι έχει πληρώσει εκατομμύρια ευρώ στον πρώην επικεφαλής της ισπανικής διαιτησίας, Νεγκρέιρα, για πολλά χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να επιστρέψει στους τίτλους της La Liga τη φετινή σεζόν, ωστόσο μπορεί να μην απολαύσει την πολύ πιθανή πρόκρισή της στο Champions League για πολύ καιρό. Σύμφωνα με τη Marca , η UEFA σκοπεύει να δράσει γρήγορα εναντίον του καταλανικού συλλόγου που κατηγορείται ότι πλήρωσε πολλά εκατομμύρια ευρώ στον Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, πρώην επικεφαλής της ισπανικής διαιτησίας, εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, πρόεδρος της UEFA, τόνισε ότι αυτή η υπόθεση είναι «μια από τις πιο σοβαρές» που έχει γνωρίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της UEFA επιμένει στην επιθυμία του να επιβληθεί κύρωση κατά του καταλανικού συλλόγου, ο οποίος κινδυνεύει με αποκλεισμό ενός έτους από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πιστεύοντας ότι οι καταχρήσεις ξεπερνούν το πλαίσιο του ισπανικού ποδοσφαίρου. 

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θέλει να δράσει γρήγορα γνωρίζοντας ότι η διοικητική διαδικασία και μια ευρύτερη κύρωση θα απαιτήσουν χρόνο. Ως εκ τούτου, σκοπεύει να επιβάλει κύρωση τον Ιούνιο λαμβάνοντας υπόψη την υπεράσπιση του καταλανικού συλλόγου.