XΙΡΟΝΑΡΑ έριξε τεσσάρα στην έδρα της Μπαρτσελόνα και απολαμβάνει την κορυφή!

XΙΡΟΝΑΡΑ έριξε τεσσάρα στην έδρα της Μπαρτσελόνα και απολαμβάνει την κορυφή!

Ιάσονας Τσίλης 00:00 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 11.12.2023

Η ασταμάτητη Χιρόνα πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση μέσα στο «Μονζουίκ», επικράτησε 4-2 της Μπαρτσελόνα και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής της La Liga...

Και η ονειρική πορεία της Χιρόνα συνεχίζεται! Η ομάδα του Μίτσελ πανηγύρισε τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 4-2 μέσα στο «Μονζουίκ» και σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της La Liga, όπου μάλιστα είναι μόνη της στο +2 από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, που γκέλαρε με την Μπέτις.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, με αμφότερες τις ομάδες να μπαίνουν πολύ δυνατά και να ψάχνουν το γρήγορο. Αυτοί που το βρήκαν ήταν οι φιλοξενούμενοι. Αρχικά απείλησαν στο 6' με τον Τσιγκάνκοφ, ενώ μετά από έξι λεπτά ο ίδιος αποφάσισε αντί να σουτάρει να «σπάσει» στον Ντόβμπικ κι εκείνος με ένα κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.

Η χαρά τους βέβαια δεν κράτησε για πολύ, καθώς οι «μπλαουγκράνα» έβγαλαν αντίδραση και απάντησαν άμεσα. Στο 19ο λεπτό ο Ραφίνια με μία ωραία σέντρα από εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Λεβαντόφσκι, που πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και με μία δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στη συνέχεια η μπάλα ήταν μονίμως πάνω κάτω, με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους, όμως η Χιρόνα ήταν αυτή που πήρε εκ νέου του προβάδισμα. Στο 41' ο Γκουτιέρεθ μετά από ένα καλό σλάλομ εξαπέλυσε ένα φοβερό σουτ, στο οποίο δεν είχε απάντηση ο Τερ Στέγκεν κι έτσι γράφτηκε το 1-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και είχαν τις στιγμές τους με Ντε Γιονγκ (51'), Ραφίνια (54') και Γκιντογκάν (68'), αλλά δεν τις αξιοποίησαν και το πλήρωσαν. Στο 80' η ομάδα του Μίτσελ βρήκε και τρίτο τέρμα, όταν ο Βάλερι σκόραρε μέσα από την περιοχή μετά από κεφαλιά-πάσα του Στουάνι για το 1-3.

Οι «μπλαουγκράνα» έβγαλαν αντίδραση και στο 90+1' μείωσαν σε 2-3, σε μία φάση που ο Φεράν Τόρες τα έκανε όλα και «σέρβιρε» στον Γκιντογκάν, ενώ στο 90+3' ο Λεβαντόβσκι έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση. Και αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, ο Στουάνι έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-4.

Η 16Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ LA LIGA

Η 17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ LA LIGA

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA