Η συναισθηματική μαρτυρία του Κλοπ για τον Μπεκενμπάουερ που ενέπνευσε την καριέρα του (vid)

Γιούργκεν Κλοπ

i

PrtScr

Η συναισθηματική μαρτυρία του Κλοπ για τον Μπεκενμπάουερ που ενέπνευσε την καριέρα του (vid)

Κώστας Τόπας 08:46 - 10.01.2024

Ο αντίκτυπος του Φραντς Μπεκενμπάουερ στο ποδόσφαιρο δεν είναι δύσκολο να κατανοηθεί ή να αισθανθεί, αλλά ως Γερμανός με προσωπική σχέση μαζί του, ο Γιούργκεν Κλοπ θα νιώσει αυτή την απώλεια περισσότερο από πολλούς άλλους.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, προπονητής της Λίβερπουλ, απέτισε φόρο τιμής στον θρυλικό Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών και αποκάλυψε ότι ο συμπατριώτης του, παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γερμανία το 1974 ως παίκτης και το 1990 ως προπονητής, ήταν η έμπνευσή του σε όλη την καριέρα του. .

«Δεν θέλω να ακούγομαι σαν κατεστραμμένο ρεκόρ, αλλά ο κόσμος θα είναι πραγματικά διαφορετικός χωρίς αυτόν, τουλάχιστον για μένα», εξομολογήθηκε ο Κλοπ στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ.

Η συνάντηση Μπεκενμπάουερ επηρέασε την καριέρα του

«Είχα το προνόμιο να τον γνωρίσω λίγο καλύτερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και πριν από αυτό το 2005 στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών», θυμάται ο Κλοπ. «Ο τρόπος που το έκανε - χαρούμενος, φιλικός, χαμογελαστός, σοβαρός τις σωστές στιγμές - ήταν πραγματικά ενθαρρυντικός. Ποτέ δεν προσποιήθηκε ότι ήταν καλύτερος από ό, τι ήταν, ήξερε πάντα ότι χρειαζόταν βοήθεια, ειδικά ως προπονητής».

Ο Κλοπ διαβεβαίωσε ότι δεν εμφανίστηκε αυτήν την Τρίτη (09/01) στη συνέντευξη Τύπου πριν από το Λίβερπουλ-Φούλαμ αύριο, στα ημιτελικά (πρώτο παιχνίδι) του Λιγκ Καπ Αγγλίας, γιατί χρειαζόταν χρόνο για να επεξεργαστεί τον θάνατο του Μπεκενμπάουερ, καθώς έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του.

«Μου δίδαξε κάτι που δεν ήξερα τότε και που θα χρειαζόμουν στη ζωή μου: Οτι μπορείς να είσαι διάσημος, ότι μπορείς να εμφανίζεσαι πολύ στα μέσα ενημέρωσης, ότι όλοι μιλούν για σένα και όμως μπορείς να είσαι απολύτως τον εαυτό σου», σημείωσε ο Κλοπ.

Μια στενή σχέση

Ο Γερμανός προπονητής θυμήθηκε επίσης τις προσωπικές του συνομιλίες με τον Μπεκενμπάουερ και τη σύζυγό του Χάιντι κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 75α γενέθλια του «Kaiser». Μιλούσε επίσης τακτικά με τον ίδιο και την οικογένειά του κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του.

Η άγρια ​​ζωή του Μπεκενμπάουερ: Οι τρεις σύζυγοι, το τηλεφωνικό σεξ, η δωροδοκία και τα φορολογικά σκάνδαλα
REST OF THE WORLD

09:27 - 09.01.2024

Η άγρια ​​ζωή του Μπεκενμπάουερ: Οι τρεις σύζυγοι, το τηλεφωνικό σεξ, η δωροδοκία και τα φορολογικά σκάνδαλα

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ πέθανε σε ηλικία 78 ετών και παρόλο που ο Γερμανός θρύλος έχει ένα από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιογραφικά όλων των εποχών, η ζωή του εκτός γηπέδου πλαισιώθηκε από διαμάχες και σκάνδαλα.

«Πριν από λίγους μήνες τον πήρα ένα τηλέφωνο και ήταν καλά, αλλά κατάλαβα ότι δεν ήταν σε τοπ φόρμα και τώρα είναι σε καλύτερη θέση», καταλήγει.