Ευχάριστα νέα για Τσιμίκα: Επιστρέφει στις προπονήσεις μέχρι τέλη του μήνα

Κώστας Τσιμίκας

i

©Photo by Richard Sellers/Sportsphoto/Allstar via Getty Images/Ideal Images

Ευχάριστα νέα για Τσιμίκα: Επιστρέφει στις προπονήσεις μέχρι τέλη του μήνα

Κώστας Τόπας 15:40 - 09.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 09.01.2024

Η Λίβερπουλ ενημέρωσε πως ο Κώστας Τσιμίκας θα επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων έως το τέλος του μήνα. Πλήγμα με Αλεξάντερ Άρνολντ.

Ο Κώστας Τσιμίκας είχε σταθεί άτυχος στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ, για τη 18η αγωνιστική της Premier League, καθώς τότε σε μία ανύποπτη φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Έλληνας διεθνής αριστερός μπακ δέχτηκε ένα σπρώξιμο από τον Μπουκαγιό Σακά, με τον «Greek Scouser» να πέφτει άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο. 

Ο «Τσίμι» κατά τη πτώση του υπέστη κάταγμα στην κλείδα του, με αποτέλεσμα οι πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης έως και τρεις μήνες. Κάτι που θα ανάγκαζε τον 27χρονο μπακ να απουσιάσει από τα play-offs του Nations League στα οποία η Εθνική Ελλάδας θα διεκδικήσει την πρόκριση της στην τελική φάση του Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας κόντρα στο Καζακστάν είναι προγραμματισμένο για τις 21 Μαρτίου και αν η «γαλανόλευκη» κερδίσει θα παίξει έναν αγώνα κόντρα στο Λουξεμβούργο ή την Γεωργία.

Ωστόσο, η Λίβερπουλ με ενημέρωσή της την Τρίτη (09/01) ανακοίνωσε ότι ο Κώστας Τσιμίκας θα επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, έως το τέλος του μήνα. Μια είδηση ιδιαίτερα ευχάριστη για την εθνική μας ομάδα.

«Ο Κώστας προχωρά πολύ καλά, πολύ γρήγορα. Έτσι ελπίζω και οι δύο – ο Ρόμπο και ο Κώστας – να επιστρέψουν στο τέλος αυτού του μήνα για να προπονηθούν με την ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βοηθός του Κλοπ, Πεπάιν Λάιντερς.

Πλήγμα με Άρνολντ

Από την άλλη, ο Γερμανός τεχνικός βλέπει και τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ να μπαίνει στα πιτς, καθώς ο Άγγλος μπακ θα μείνει εκτός δράσης για «λίγες εβδομάδες» λόγω τραυματισμού στο γόνατο, επιβεβαίωσε ο βοηθός μάνατζερ Πέπιν Λίντερς.

«Πρώτα από όλα, μερικά όχι και τόσο καλά νέα, ο Τρεντ έκανε υπερέκταση στο γόνατό του κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα. Έχει λοιπόν μια μικρή ρήξη στον πλάγιο σύνδεσμο του γόνατός του και θα χρειαστεί χρόνο για να αναρρώσει. Έκανε μια τομογραφία και θα μείνει εκτός για μερικές εβδομάδες, οπότε ας δούμε μετά. Θα ξεκουραστεί και ελπίζω να επιστρέψει εκεί που ήταν. Γιατί αυτός ο τύπος ήταν καθοριστικός σε όλα τα παιχνίδια και ήταν αυτός που δημιουργούσε συνεχώς για εμάς από βαθιά και έδωσε στην ομάδα ένα υψηλό επίπεδο ευελιξίας», τόνισε χαρακτηριστικά.