Σάλος με το γιουχάρισμα των Σαουδάραβων για τον Μπεκενμπάουερ, πριν το Ρεάλ - Ατλέτικο (vid)

Σάλος με το γιουχάρισμα των Σαουδάραβων για τον Μπεκενμπάουερ, πριν το Ρεάλ - Ατλέτικο (vid)

Κώστας Τόπας 10:42 - 12.01.2024

Οι οπαδοί στη Σαουδική Αραβία έχουν κατακριθεί για έλλειψη σεβασμού κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγή ως φόρο τιμής στον θάνατο του Φραντς Μπεκενμπάουερ, στον αγώνα της Ρεάλ με την Ατλέτικο.

Το βράδυ της Τετάρτης, το γήπεδο Al Awwal στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας φιλοξένησε την αναμέτρηση του Ισπανικού Σούπερ Καπ μεταξύ των δύο ομάδων της Μαδρίτης. Το ματς πήγε σε όλη την απόσταση αφού έληξε 3-3 με 90 λεπτά στο ρολόι. Τελικά, η Ρεάλ εξασφάλισε τη θέση της στον τελικό της Κυριακής (14/01) αφού κέρδισε με 5-3 χάρη σε αυτογκόλ του Στέφαν Σάβιτς και γκολ του Μπραχίμ Ντίαζ.

Ωστόσο, οι οπαδοί εντός του γηπέδου έχουν κατακριθεί, αφού φάνηκαν να αποδοκιμάζουν κατά τη διάρκεια ενός λεπτού σιγή ως φόρο τιμής στον θάνατο του Μπεκενμπάουερ. Αντιδρώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας οπαδός είπε: «Αηδιαστικές σκηνές καθώς οι οπαδοί της Σαουδικής Αραβίας σφυρίζουν κατά τη διάρκεια του λεπτού σιγή για τον Φραντς Μπεκενμπάουερ πριν από τη Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης».

Κατά την ανακοίνωση του θανάτου του θρύλου της Μπάγερν Μονάχου, η οικογένεια του Μπεκενμπάουερ ανέφερε σε δήλωση: «Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο σύζυγος και πατέρας, Φραντς Μπεκενμπάουερ, πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του χθες, Κυριακή, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Σας ζητάμε να μπορείτε να θρηνείτε σιωπηλά και να μην κάνετε ερωτήσεις».

Ωστόσο, έχει αναφερθεί ότι το γιουχάρισμα δεν είχε καμία σχέση με τον Μπεκενμπάουερ, σύμφωνα με το ισπανικό Μέσο ενημέρωσης Cadena SER επικαλούμενο έναν τοπικό δημοσιογράφο, ο οποίος είπε: «Δεν έχει να κάνει με τον Μπεκενμπάουερ, αλλά με ένα πιο πολιτισμικό ζήτημα.

«Είναι έθιμο ή παράδοση στη Σαουδική Αραβία. Είναι απογοητευτικό να τηρούμε ενός λεπτού σιγή εδώ», τονίστηκε χαρακτηριστικά.