Έγραψε η ιστορία ο Γκριεζμάν: Έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ατλέτικο (vid)

Αντουάν Γκριεζμάν

i

Αντουάν Γκριεζμάν/©Photo by Nur Photo/Getty Images

Έγραψε η ιστορία ο Γκριεζμάν: Έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ατλέτικο (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:13 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 11.01.2024

Ο Αντουάν Γκριεζμάν έφθασε τα 174 τέρματα με το γκολ που πέτυχε στο μαδριλένικο ντέρμπι κόντρα στη Ρεάλ κι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ατλέτικο.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν πέτυχε ένα ακόμα μυθικό κατόρθωμα με τη φανέλα της Ατλέτικο. Ο 32χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός βρήκε δίχτυα στο Derbi Madrileño με αντίπαλο τη Ρεάλ για το Supercopa το βράδυ της Τετάρτης (10/1) κι έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των «ροχιμπλάνκος». 

Ο Γκριεζμάν απέφυγε τον Λούκα Μόντριτς αλλά και τον Αντόνιο Ρίντιγκερ με εξαιρετική ντρίμπλα και με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Κέπα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 37'. Αυτό ήταν το υπ΄ αριθμόν 174ο γκολ του Γάλλου διεθνή με τη φανέλα της Ατλέτικο, αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό Λουίς Αραγονές (173). 

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ισοφάρισε τον Αραγονές στα τέλη Δεκέμβρη όταν και σκόραρε δύο γκολ στην ισοπαλία των «ροχιμπλάνκος» με τη Χετάφε. Στη συνέχεια, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στα τρία επόμενα ματς κι έτσι στο μαδριλένικο ντέρμπι με τη Ρεάλ ήταν η στιγμή να γράψει για ακόμη μία φορά το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία της Ατλέτικο. 

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός για να φθάσει σε αυτόν τον αριθμό των γκολ χρειάστηκε 368 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις στις δύο θητείες του στο σύλλογο, το 2014 έως το 2019 και από το 2021 μέχρι τώρα.