Θρίαμβος της Χιρόνα, «πάτησε» την Ατλέτικο Μαδρίτης στο ματς της σεζόν

Χιρόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης

i

© Photo by Alex Caparros/Getty Images

Θρίαμβος της Χιρόνα, «πάτησε» την Ατλέτικο Μαδρίτης στο ματς της σεζόν

Πάνος Κορομηλάς 00:30 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 01:06 - 04.01.2024

Σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου, η εντυπωσιακή Χιρόνα πήρε σπουδαία νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 4-3. «Τρελός» ρυθμός στο πρώτο μέρος με πέντε γκολ, εντυπωσιακός και ο Άλβαρο Μοράτα που σημείωσε χατ - τρικ.

Η διακοπή των Χριστουγέννων φαίνεται πως έκανε καλό σε Χιρόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι δύο σύλλογοι συναντήθηκαν στην Καταλονία για τη 19η αγωνιστική της La Liga και χάρισαν μια μοναδική παράσταση (4-3) , με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος. 

Σε όλη τη διάρκειά του ο αγώνας είχε καταιγιστικό ρυθμό, κάτι που έγινε εύκολα αντιληπτό από την αρχή, με την ομάδα του Μίτσελ να μπαίνει αποφασισμένη για τη νίκη. 

Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Ντόβμπικ προειδοποίησε και ένα λεπτό αργότερα ο Βάλερι βρήκε δίχτυα με εξαιρετική ενέργεια. Δέχτηκε την πάσα του Τόρε από αριστερά, συνέκλινε προς τα μέσα και με δυνατό σουτ νίκησε τον Όμπλακ.

Η Ατλέτικο ισορρόπησε σταδιακά και έφτασε στην ισοφάριση με τον Μοράτα στο 15ο λεπτό. Ο Ισπανός φορ εκτέλεσε μέσα από την περιοχή και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γκατσανίγκα. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR για οφσάιντ και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Οι γηπεδούχοι όμως πάτησαν ξανά το γκάζι και βρήκαν απαντήσεις. Αρχικά στο 26ο λεπτό, ο Σάβιο πήρε το «ριμπάουντ» από την επέμβαση του Όμπλακ σε σουτ του Μαρτίν και έδωσε νέο προβάδισμα στην ομάδα του. Λίγο αργότερα, ο Ντάλεϊ Μπλιντ με το πρώτο του τέρμα στη σεζόν έκανε το 3-1.

Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ο Μοράτα σκόραρε ξανά μειώνοντας για τους «ροχιμπλάνκος». Μάλιστα, το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ακόμη ένα τέρμα του 31χρονου επιθετικού, το οποίο όμως ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR.

Ο ξέφρενος ρυθμός του πρώτου μέρους συνεχίστηκε και με την επανέναρξη. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε μπήκε πολύ δυνατά, είχε κλασσική ευκαιρία με τον Γκριεζμάν και τελικά έφτασε στην ισοφάριση με τρίτο τέρμα του Μοράτα. Ο Ντε Πολ με κάθετη πάσα τον έβγαλε σε πλεονεκτική θέση και εκείνος εκτέλεσε ιδανικά για το 3-3.

Στα τελευταία 30 λεπτά του αγώνα, οι δύο ομάδες έψαξαν τη νίκη με εκατέρωθεν ευκαιρίες. Ντόβμπικ και Μοράτα πλησίασαν αρκετά στο γκολ, όμως ο Μαρτίν ήταν αυτός που έκρινε το αποτέλεσμα με δυνατό σουτ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Επιστροφή στις νίκες για τη Χιρόνα μετά την ισοπαλία απέναντι στη Μπέτις στην Ανδαλουσία και ένα πολύτιμο τρίποντο που την διατηρεί στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 48 βαθμούς, σε ισοβαθμία με την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης

Από την άλλη, μια «σκληρή» ήττα για την ομάδα του Σιμεόνε με τον τρόπο που ήρθε, η οποία θα περιμένει την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Λας Πάλμας (04/01, 22:30) για να δει σε ποια θέση θα ολοκληρώσει την αγωνιστική.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 19ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ