Ο Μπέλιγχαμ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της La Liga που φθάνει σε double double τη φετινή σεζόν

Τζουντ Μπέλιγχαμ/©Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images

i

Τζουντ Μπέλιγχαμ/©Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images

Ο Μπέλιγχαμ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της La Liga που φθάνει σε double double τη φετινή σεζόν

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:20 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:27 - 01.04.2024

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη La Liga και φθάνει σε διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός μετρά 20 γκολ και 10 ασίστ στην πρώτη του χρονιά στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Την 23η νίκη της στο ισπανικό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Κυριακής (31/3). Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 2-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» χάρη στα γκολ του Ροντίγκο, ένα σε κάθε ημίχρονο για την 30η αγωνιστική της La Liga.

Με αυτόν τον τρόπο η «Βασίλισσα» αύξησε ξανά τη διαφορά της από τις Μπαρτσελόνα και Τζιρόνα, που ακολουθούν στη βαθμολογία. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται πια στο -8 από τη Ρεάλ στη δεύτερη θέση, ενώ η Xιρόνα έμεινε πλέον στο -10 από την κορυφή και την τρίτη θέση.

Με οκτώ αγωνιστικές ακόμη για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, οι «μερένχες» φαίνεται πως έχουν ένα προβάδισμα ασφαλείας για την κατάκτηση του τίτλου της La Liga. Το χθεσινοβραδινό ματς θα μείνει αξέχαστο στο Τζουντ Μπέλιγχαμ, καθώς μπορεί να μην έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ αλλά σέρβιρε τη μπάλα στο Ροντρίγκο στο δεύτερο τέρμα της «Βασίλισσας».

Έτσι, ο 20χρονος Άγγλος επιθετικός που κάνει πράγματα και θαύματα στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της La Liga τη φετινή σεζόν που φθάνει σε double double σε όλες της διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, ο Μπέλιγχαμ μετρά 20 γκολ και 10 ασίστ και μένει να δούμε τι θα γράφει... το κοντέρ στο τέλος της σεζόν.