Νέα επίθεση στον Βινίσιους: «Αρχισε να κλαίει όταν είδε τις κάμερες του Netflix, είναι ο πρώτος που επιτίθεται σε αντιπάλους»

Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ & Βινίσιους

Νέα επίθεση στον Βινίσιους: «Αρχισε να κλαίει όταν είδε τις κάμερες του Netflix, είναι ο πρώτος που επιτίθεται σε αντιπάλους»

Κώστας Τόπας 14:16 - 31.03.2024

Ο θρυλικός τερματοφύλακας της Παραγουάης, Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ, μίλησε για άλλη μια φορά για τον Βινίσιους Τζούνιορ, αυτή τη φορά σε ραδιόφωνο της Αργεντινής, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον Βραζιλιάνο αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Έχοντας στοχοποιηθεί πολλές φορές από ρατσιστικές προσβολές στη La Liga, ο Βινίσιους ξέσπασε σε κλάματα αυτή την περασμένη Δευτέρα (25/03) σε συνέντευξη Τύπου με τη Βραζιλία μιλώντας για το θέμα. Αυτή η αντίδραση δεν άρεσε στον πρώην τερματοφύλακα της Παραγουάης και του Στρασβούργου, Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ, ο οποίος ζήτησε από τον Βραζιλιάνο να συμπεριφερθεί σαν «άντρας».

Λίγες ημέρες αργότερα, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Παραγουάης σε νέες δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της Αργεντινής «Splendid AM», εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Βραζιλιάνο αστέρα των «μερένχες».

«Γιατί ήταν σκληρό αυτό που είπα στον Βινίσιους; Επειδή είχα κοινή λογική; Γιατί αρχίζει να κλαίει;» ξεκινά, μεταξύ άλλων, ρωτώντας τον εαυτό του ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Σαραγόσα και του Στρασβούργου. «Είπε ότι θέλει οι μαύροι να μπορούν να ζήσουν καλύτερα, άρα τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι λευκοί; Πρέπει να αυτοκτονήσουμε; Ποιο είναι το θέμα; Δεν πρέπει να διαστρεβλώνουμε τα πράγματα», καταλήγει να λέει στην πρώτη του παρέμβαση στη ραδιοφωνική συνέντευξη της Αργεντινής και συνέχισε λέγοντας:

«Διακρίσεις υπάρχουν στην Αργεντινή, στη Γαλλία, σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν έφτασα από την Παραγουάη μου είπαν ότι πέθαινα από την πείνα, ότι έκλεβα χρήματα. Ψάξτε για προσβολές από το κοινό της Αργεντινής», υποστηρίζει.

«Αυτό που δημοσίευσα στο Twitter μου είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι για άντρες. Όταν στην Παραγουάη λέμε να μην είσαι τρελός, δεν είναι καθόλου υποτιμητικό. Οι κάμερες του Netflix ήταν εκεί και αρχίζει να κλαίει ο Βινίσιους. Τι μένει για έναν μελαχρινό που κερδίζει 300 δολάρια και πρέπει να ταΐσει 4 παιδιά; Παίζει για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Άλλωστε είναι ο πρώτος που επιτίθεται σε αντιπάλους», τόνισε.

Μια κριτική που ξανανοίγει αφήνοντας μια ερώτηση στον παίκτη: «Όταν η αστυνομία της Βραζιλίας χτύπησε μέχρι θανάτου τους οπαδούς της Αργεντινής και της Μπόκα, πού ήταν ο Βινίσιους, ο οποίος είναι παράδειγμα των ηγετών της Βραζιλίας; Χτυπούσαν τα αγόρια, τις γυναίκες», κατέληξε.