Παλαίμαχος τερματοφύλακας ξέσπασε κατά του Βινίσιους: «Το ποδόσφαιρο είναι για άντρες»

Βινίσιους

i

PrtScr

Παλαίμαχος τερματοφύλακας ξέσπασε κατά του Βινίσιους: «Το ποδόσφαιρο είναι για άντρες»

Κώστας Τόπας 13:53 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:59 - 26.03.2024

Η αντίδραση και τα δάκρυα του Βινίσιους, δεν άρεσαν καθόλου στον πρώην τερματοφύλακα της Παραγουάης και του Στρασβούργου, Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ, ο οποίος ζήτησε από τον Βραζιλιάνο να συμπεριφερθεί σαν «άντρας».

Έχοντας στοχοποιηθεί πολλές φορές από ρατσιστικές προσβολές στη La Liga, ο Βινίσιους ξέσπασε σε κλάματα αυτή τη Δευτέρα (25/03) σε συνέντευξη Τύπου με τη Βραζιλία μιλώντας για το θέμα. Αυτή η αντίδραση δεν άρεσε στον πρώην τερματοφύλακα της Παραγουάης και του Στρασβούργου, Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ, ο οποίος ζήτησε από τον Βραζιλιάνο να συμπεριφερθεί σαν «άντρας».

Στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ επιτέθηκε σε αυτήν την αντίδραση του Βραζιλιάνου αστέρα της Ρεάλ.

«Ψωμί και παιχνίδια, ο πρώτος που προσβάλλει και επιτίθεται στους αντιπάλους του είναι αυτός», είπε ο πρώην τερματοφύλακας της Παραγουάης. Πριν κάνει ένα ομοφοβικό σχόλιο: «Μην είσαι σκύλα, το ποδόσφαιρο είναι για άντρες».

Συχνά επικρινόμενος για τη στάση του στο γήπεδο, που θεωρείται υπερβολικά χλευαστικός ή ασεβής με τους αντιπάλους του, ο Βινίσιους έχει «ολοένα και λιγότερη επιθυμία να παίξει» μετά από κάθε περιστατικό. «Η έλλειψη τιμωρίας είναι αυτό που με απογοητεύει περισσότερο, που όλοι αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν και μετά φεύγουν χωρίς να συμβεί τίποτα μετά», σχολίασε ο 23χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός των «μερένχες», προκαλώντας το χειροκρότημα των δημοσιογράφων.

«Είναι κάτι πολύ λυπηρό, είναι κάτι που συμβαίνει εδώ σε κάθε αγώνα, κάθε μέρα. Κάθε παράπονό μου με στεναχωρεί πολύ», είπε ο Βινίσιους, επιστρέφοντας στις πολλαπλές περιπτώσεις ρατσισμού που τον περιβάλλουν από την άφιξή του στην Ισπανία. «Αλλά όπως όλοι οι "μαύροι" που είναι στον κόσμο... Είναι κάτι λυπηρό. Είναι κάτι που συμβαίνει. [...] παλεύω ώστε στο εγγύς μέλλον να μην συμβεί πλέον αυτό στον άνθρωπο».

Ο παλαίμαχος Παραγουανός τερματοφύλακας που σημείωσε τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του, ο Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ, ο οποίος φόρεσε τα χρώματα της Στρασβούργου μεταξύ 2000 και 2002, έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος της χώρας του το 2023. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να κερδίσει, συγκεντρώνοντας μόλις 2% στον πρώτο γύρο των εκλογών, παρά την τεράστια δημοτικότητά του.