Ο Μπέλιγχαμ παραβιάζει κανόνα της La Liga κάθε φορά που παίζει με την Ρεάλ αλλά όλοι κάνουν τα στραβά μάτια (vid)

Ο Μπέλιγχαμ παραβιάζει κανόνα της La Liga κάθε φορά που παίζει με την Ρεάλ αλλά όλοι κάνουν τα στραβά μάτια (vid)

Κώστας Τόπας 08:44 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:51 - 06.01.2024

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έχει σπάσει τους κανόνες της La Liga κάθε φορά που βγαίνει στο γήπεδο, αλλά η ισπανική διοργανώτρια αρχή κλείνει τα μάτια κάθε φορά που το κάνει ο Άγγλος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ παραβαίνει έναν κανόνα της La Liga κάθε φορά που βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Άγγλος αστέρας ήταν η αποκάλυψη της σεζόν στην Ισπανία, φωτίζοντας το «Μπερναμπέου» με 13 γκολ στο όνομά του. Και τα έχει κάνει όλα, έχοντας τρύπες στις κάλτσες του, κάτι που αντίκειται στους κανόνες της La Liga. Σύμφωνα με την «AS», κάτι τέτοιο απαγορεύεται από την διοργανώτρια αρχή, αλλά με χαρά έκαναν τα στραβά μάτια όταν πρόκειται για τον νέο τους νεαρό σούπερ σταρ. 

Βέβαια, ο Μπέλιγχαμ δεν είναι ο μόνος... ένοχος. Ο Γκάρεθ Μπέιλ έκανε το ίδιο παίζοντας στην Ρεάλ τη σεζόν 22/23. Η τάση στις κάλτσες έχει απογειωθεί την τελευταία σεζόν, αλλά οι οπαδοί άρχισαν πραγματικά να το παρατηρούν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο χειμώνα, στο Κατάρ.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν πάρει ψαλίδι και πριν από τους αγώνες τρυπάνε τις κάλτσες τους, για να ανακουφίσουν την πίεση στους μύες της γάμπας τους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει κράμπες. Οι παίκτες συνήθως φορούν ένα νέο ζευγάρι κάλτσες για κάθε αγώνα και το υλικό μπορεί να είναι περιοριστικό.

Έτσι, οι τρύπες επιτρέπουν την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στους μύες της γάμπας, καθώς οι κάλτσες δεν είναι τόσο σφιχτές, αλλά τα φυσικά οφέλη ξεπερνούν την αισθητική. Ωστόσο, ορισμένοι παίκτες έχουν ξεπεράσει με ομοιόμορφες παραβιάσεις. Ο πρώην αμυντικός της Βαλένθια, Εζεκιέλ Γκαράι, αναγκάστηκε να κόψει τις κάλτσες του σε μια αναμέτρηση της La Liga με την Μπαρτσελόνα το 2017.