Ανακοινώθηκε η επιστροφή Ντι Μαρία στην Μπενφίκα

Ανχέλ Ντι Μαρία

i

©Benfica

Ανακοινώθηκε η επιστροφή Ντι Μαρία στην Μπενφίκα

Δημήτρης Χούπης 21:42 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:42 - 05.07.2023

Η Μπενφίκα ανακοίνωσε την επιστροφή του Ανχέλ Ντι Μαρία στην ομάδα μετά από 14 χρόνια, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας ενός χρόνου.

Ο Ντι Μαρία επέστρεψε και επίσημα στην Μπενφίκα. Η πορτογαλική ομάδα ανακοίνωσε την επιστροφή του Αργεντινού μετά από 14 χρόνια, με τον 35χρονο να υπογράφει συμβόλαιο ενός έτους. 

Ο Ντι Μαρία ξεκίνησε από τη Ροζάριο Σεντράλ, όταν η ομάδα της Λισαβόνας τον ανακάλυψε και τον έφερε στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Ο Αργεντινός αγωνίστηκε για την Μπενφίκα τρεις σεζόν, αλλά αγαπήθηκε και αγάπησε αρκετά την ομάδα. Στη θητεία του στην Μπενφίκα κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και δύο Λιγκ Καπ Πορτογαλίας.

Το καλοκαίρι του 2010 η Ρεάλ Μαδρίτης θα τον αποκτήσει και θα τον κρατήσει τέσσερις σεζόν. Σε αυτή την τετραετία λοιπόν η Αργεντινός σήκωσε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και ένα Champions League, ενώ βρήκε δίχτυα 36 φορές και μοίρασε 19 ασίστ. Μάλιστα η 17 εξ αυτών ήταν στο πρωτάθλημα και σε μία σεζόν(2013-14)! 

Μετά από την ομάδα της Μαδρίτης θα πάει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία δεν... στέριωσε ποτέ καθώς έκατσε μόλις έναν χρόνο. Εκεί βρέθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία αγωνίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Συγκεκριμένα στο Παρίσι έκατσε εφτά σεζόν και κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και τέσσερα Λιγκ Καπ. Στους Παριζιάνους μάλιστα σκόραρε 94 τέρματα. 

Την περσινή σεζόν ο 35χρονος αγωνίστηκε στη Γιουβέντους, με την οποία βρήκε δίχτυα οχτώ φορές και μοίρασε τέσσερις ασίστ.