Σκέφτεται να αποσυρθεί ο Μπουφόν

Τζίτζι Μπουφόν

i

©Τζίτζι Μπουφόν/Print Screen

Σκέφτεται να αποσυρθεί ο Μπουφόν

Δημήτρης Χούπης 20:58 - 02.07.2023

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έχει μπει σε σκέψεις να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από 25 χρόνια.

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, έχοντας 25 χρόνια στην «πλάτη» του. Στα 45 του λοιπόν ο Ιταλός αγωνίζεται κανονικά, αφού φοράει τη φανέλα της Πάρμα  στη Serie B

Όπως αναφέρει λοιπόν η Gazzetta dello Sport ο Ιταλός τερματοφύλακας δεν έχει στο μυαλό του να δεχτεί καμία πρόταση από Σαουδική Αραβία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να κλείσει την καριέρα του. Παρόλα αυτά σκέφτεται είτε να τερματίσει το συμβόλαιό του με την Πάρμα που λήγει το 2024 είτε να αποχωρήσει άμεσα. 

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο 45χρονος θέλει να είναι πιο κοντά στην οικογένειά του και για τον λόγο αυτό έχει μπει σε σοβαρές σκέψεις να αποσυρθεί φέτος. Οι επόμενες μέρες μάλιστα θα κρίνουν την οριστική του απόφαση για το μέλλον του. 

O Τζίτζι έχει μέχρι στιγμής 975 συμμετοχές στα 25 χρόνια που παίζει ποδόσφαιρο. Έχει ξεκινήσει από την Πάρμα με την οποία έχει κατακτήσει ένα κύπελλο UEFA τη σεζόν 1998-99 και ένα κύπελλο Ιταλίας την ίδια χρονιά. Από εκεί πήρε μεταγραφή για τη Γιουβέντους, με την οποία αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. 

Συγκεκριμένα φόρεσε τη φανέλα της «γηραιάς κυρίας» για 19 χρόνια, όπου σε αυτά κατέκτησε δέκα πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα Ιταλίας και έξι Σούπερ Καπ Ιταλίας. Το καλοκαίρι του 2018 πήρε μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία σήκωσε ένα πρωτάθλημα. Η μεγαλύτερή του στιγμή είναι προφανώς το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας.