Σκέψεις στη Γιουβέντους για πώληση του Πογκμπά - Ανανέωσε ο Ραμπιό

Πολ Πογκμπά - Αντριέν Ραμπιό

Σκέψεις στη Γιουβέντους για πώληση του Πογκμπά - Ανανέωσε ο Ραμπιό

Κώστας Τσιακλής 13:39 - 29.06.2023

Ο Αντριέν Ραμπιό υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Γιουβέντους. Από την άλλη οι «μπιανκονέρι» σκέφτονται να παραχωρήσουν τον Πολ Πογκμπά.

Η Γιουβέντους σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να παραχωρήσει τον Πολ Πογκμπά, με τις ομάδες της Σαουδικής Αραβίας να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του. Στον αντίποδα ο Αντριέν Ραμπιό ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους «μπιανκονέρι».

Ο Πογκμπά μεταγράφηκε ως ελεύθερος στη Γιουβέντους το περασμένο καλοκαίρι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γάλλος μέσος υπέγραψε χρυσό συμβόλαιο και αποτελεί τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του συλλόγου. Η αξία του βέβαια δεν επιβεβαιώνεται και στο γήπεδο, μιας και ο Πογκμπά στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς απουσιάζει με τραυματισμούς.

Συγκεκριμένα ο 30χρονος άσος έχει καταγράψει φέτος μόλις 161 λεπτά παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο και αυτό το γεγονός φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα του; διοικούντες της ομάδας, οι οποίοι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο παραχώρησης του. Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε ο Γάλλος μέσος πιθανόν να βρει σχετικά νωρίς τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας ενδιαφέρονται ήδη για την απόκτηση του.

Από την άλλη ο Αντριέν Ραμπιό ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Γιουβέντους και μπήκε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να μεταγράφεται ως ελεύθερος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γάλλος άσος θα παραμείνει στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Ο Ραμπιό βρίσκεται στη «γηραιά κυρία» από τον Ιούλιο του 2019, όταν και αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν. Μέχρι σήμερα ο 28χρονος έχει καταγράψει 177 συμμετοχές, με απολογισμό 17 γκολ και 12 ασίστ. Μάλιστα όπως αναφέρει η ίδια η Γιουβέντους ο Ραμπιό είναι ο παίκτης με τις περισσότερες εμφανίσεις από την περίοδο 2019-2020.

Τη φετινή σεζόν ο Ραμπιό είχε 48 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 11 γκολ ενώ «μοίρασε» και έξι ασίστ. Τη σεζόν 2022-2023 ο Γάλλος κατέρριψε το προσωπικό του ρεκόρ σε γκολ και ασίστ ενώ ήταν και ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα εντός έδρας τέρματα για λογαριασμό της Γιουβέντους.