«Εκπνέει» η μειωμένη ρήτρα αγοράς του Καράσκο για τη Μπαρτσελόνα

Γιανίκ Καράσκο - Κυριάκος Παπαδόπουλος

i

©Intime

«Εκπνέει» η μειωμένη ρήτρα αγοράς του Καράσκο για τη Μπαρτσελόνα

Κώστας Τσιακλής 12:29 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 29.06.2023

Η Μπαρτσελόνα όπως όλα δείχνουν δεν θα καταφέρει να αποκτήσει τον Γιάνικ Καράσκο από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ρήτρα αγοράς που είχαν συμφωνήσει οι δύο ομάδες στα 19 εκατομμύρια ευρώ λήγει αύριο.

«Μάχη» με το χρόνο πιθανόν να δώσει η Μπαρτσελόνα αφού αύριο (30/06) ολοκληρώνεται η προθεσμία που είχε οριστεί για την ενεργοποίηση της ρήτρας αγοράς του Γιανίκ Καράσκο από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Μπαρτσελόνα αποδέχθηκε την πρόταση της Ατλέτικο Μαδρίτης για την παραχώρηση του Μέμφις Ντεπάι έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ. Πέραν αυτού οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να βάλουν στο deal όρο πως το προσεχές καλοκαίρι, αν το αποφασίσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν από την Ατλέτικο τον Γιανίκ Καρασκό, με ένα ποσό στα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Η σχετική ρήτρα έχει ημερομηνία λήξης και αυτή είναι η αυριανή, 30 Ιουνίου. Όπως όλα δείχνουν η Μπαρτσελόνα λόγω των γνωστών οικονομικών της προβλημάτων δεν θα μπορέσει να καταβάλει άμεσα αυτό το ποσό και έτσι ο Βελγος εξτρέμ θα παραμείνει (προσωρινά τουλάχιστον) κάτοικος Μαδρίτης. Αξίζει να σημειωθεί πως από την 1 Ιουλίου η ρήτρα αποδέσμευσης του Καράσκο θα επιστρέψει για όλες τις ομάδες στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Καράσκο εντάχθηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης τον Ιούλιο του 2015 ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2018 μεταγράφηκε στην DL Yifang με το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Τελικα τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Βέλγος επέστρεψε στην Μαδρίτη και στην Ατλέτικο, με τους «ροχιμπλάνκος» να βγάζουν από τα ταμεία τους 27 εκατομμύρια ευρώ.

Τη φετινή σεζόν ο Καράσκο κατέγραψε 44 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είχε απολογισμό 10 γκολ και πέντε ασίστ. Συνολικά με την Ατλέτικο ο 29χρονος έχει φτάσει τις 263 εμφανίσεις, σημειώνοντας 47 γκολ και 44 ασίστ.

Πρόσφατα ο συμπαίκτης και συμπατριώτης του, Άξελ Βίτσελ, είχε εκφράσει την πεποίθηση του να παραμείνει ο Καράσκο στο σύλλογο, λέγοντας τα εξής: «Ο Καράσκο έχει συμβόλαιο εδώ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι ο Yannick θα συνεχίσει εδώ. Αν και αυτό είναι μια ερώτηση για αυτόν, αλλά ελπίζω να είναι ακόμα εδώ». Πάντως το συμβόλαιο του Καράσκο έχει διάρκεια μόλις για ακόμα ένα χρόνο.