Η Γιουβέντους θέλει να συμβιβαστεί με την ΟΥΕΦΑ για να μείνει εκτός Conference League και να σταματήσουν οι έρευνες για τις οικονομικές παραβιάσεις

Η Γιουβέντους θέλει να συμβιβαστεί με την ΟΥΕΦΑ για να μείνει εκτός Conference League και να σταματήσουν οι έρευνες για τις οικονομικές παραβιάσεις

Κώστας Τσιακλής 17:15 - 23.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:16 - 23.06.2023

Η Γιουβέντους σύμφωνα με ιταλικά μέσα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την ΟΥΕΦΑ για να αποκλειστεί από το Conference League και να σταματήσουν οι έρευνες για τις οικονομικές της παραβιάσεις.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα η Γιουβέντους βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την ΟΥΕΦΑ. Οι «μπιανκονέρι» θα αποσυρθούν οικιοθελώς από το Conference League με σκοπό να κλείσει ο φάκελος τους με τις παραβιάσεις του Financial Fair Play.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Τuttosport» η Γιουβέντους θέλει να φτάσει σε μια ευνοϊκή συμφωνία με την ΟΥΕΦΑ και σκοπεύει να αποχωρήσει από το φετινό Conference League προκειμένου να μπει ένα τέλος στο φάκελο της με την υπόθεση Plusvalenza και τις παραβιάσεις του Financial Fair Play. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος πως οι δικηγόροι του συλλόγου έχουν ήδη ταξιδέψει στη Νιόν της Ελβετίας για να διαπραγματευτούν με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Υπενθυμίζουμε ότι τη φετινή σεζόν η Γιουβέντους πέρασε δύσκολες στιγμές και δεν ήξερε αν τελικά θα τιμωρηθεί στη Serie A ή όχι. Στην αρχή είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση 15 βαθμών ωστόσο η ομάδα του Τορίνο κέρδισε κατά κάποιο τρόπο μία έφεση τον Απρίλιο που συμφώνησε πως η ποινή ήταν αρκετά σκληρή και την έστειλε πίσω στο Εφετείο για να πάρει απόφαση για τρίτη φορά. Τελικά όμως η Γιουβέντους δεν τη γλίτωση αφού της αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί, με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει στην 7η θέση του πρωταθλήματος που οδηγεί στο Conference League.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΟΥΕΦΑ πραγματοποιεί μια ανεξάρτητη έρευνα για τις παραβιάσεις της Γιουβέντους. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα θεωρήσει σωστό να τιμωρηθεί με αυτόν τον τρόπο η ιταλική ομάδα. Αν τελικά συμβεί αυτό παραμένει ερωτηματικό το ποια ομάδα θα πάρει τη θέση της Γιουβέντους στα προκριματικά του Conference League.

Αν η θέση αυτή πάει στην Ιταλία τότε αυτή που θα «προκριθεί» θα είναι η Φιορεντίνα που τερμάτισε στην 8η θέση. Πάντως θα πρέπει αυτό να διευκρινιστεί σύντομα μιας και τα προκριματικά της διοργάνωσης θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.