Η Μπενφίκα έβγαλε κέρδος 240 εκατ. ευρώ μόνο από δύο παίκτες!
i

Ζοάο Φέλιξ & Έντσο Φερνάντες/©Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images/Photo by Joao Rico/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Η Μπενφίκα έβγαλε κέρδος 240 εκατ. ευρώ μόνο από δύο παίκτες!

Κώστας Τόπας 14:29 - 01.02.2023

Μετά την πώληση του Έντσο Φερνάντες στην Τσέλσι, η Μπενφίκα έχει κάθε λόγο να περηφανεύεται για τις διαπραγματεύσεις που κάνεις στις μεταγραφές, οι οποίες της γεμίζουν τα ταμεία.

Το 2019 η Ατλέτικο Μαδρίτης ολοκλήρωσε την τέταρτη πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών με την απόκτηση του Ζοάο Φέλιξ, της Μπενφίκα, Ενα παιδί ο οποίος έκανε τα ποδοσφαιρικά του βήματα με τις Ακαδημίες της Πόρτο, κατάφερε με τις εντυπωσιακές του τότε εμφανίσεις με τους «αετούς» να κερδίσει τους ανθρώπους των «ροχιμπλάνκος» και να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Η ρήτρα αποδέσμευσης του Ζοάο Φέλιξ ήταν 120 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το κόστος του ανέβηκε στα 127,2 εκατομμύρια ευρώ επειδή η Ατλέτικο έδωσε έξι επιπλέον σε τόκους ώστε να αποπληρώσει το ποσό με δόσεις, ενώ έδωσε και 1,2 εκατομμύρια ευρώ στην Πόρτο για τροφεία. 

Η Μπενφίκα μπορεί να έχασε τότε ένα σπουδαίο ταλέντο του ποδοσφαίρου, ωστόσο είδε τα ταμεία της να φουσκώνουν μετά την πώλησή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «αετοί» είχαν αποκτήσει δίχως κόστος τον Ζοάο Φέλιξ από τις Ακαδημίες της Πόρτο.

Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2023, η Μπενφίκα ολοκληρώνει ακόμη μία σπουδαία συμφωνία, μιας και συμφώνησε με την Τσέλσι, για την παραχώρηση του Έντσο Φερνάντες. Οι «αετοί» της Λισαβόνας έμειναν αμετακίνητοι στις οικονομικές τους απαιτήσεις για τον διεθνή Αργεντινό μέσο. Οι «μπλε» αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν στα 120 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν το ποσό της ρήτρας αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ θα καταβάλουν αρχικά 40 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν σε πέντε δόσεις.

Οι δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Premier League: Πρόσωπα - έκπληξη και «μάχη» Γιουνάιτεντ - Τσέλσι
PREMIER LEAGUE

12:42 - 01.02.2023

Οι δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Premier League: Πρόσωπα - έκπληξη και «μάχη» Γιουνάιτεντ - Τσέλσι

Η Τσέλσι έκανε δικό της τον Ένστο Φερνάντες στην εκπνοή της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Η μεταγραφή του Αργεντίνου στους «μπλε» είναι η ακριβότερη στην ιστορία της Premier League. Το Sportal θυμάται τις άλλες εννιά.

Μόνο από αυτές τις δύο πωλήσεις, η Μπενφίκα γέμισε τα ταμεία της με 240 εκατομμύρια ευρώ και έχει κάθε λόγο να περηφανεύεται για την τακτική της στο μεταγραφικό παζάρι.