Λαϊκά δικαστήρια στο Ντα Λουζ, πέταξαν μπουκάλια στον πάγκο της Μπενφίκα! (vid)

Μπενφίκα

i

PrtScr

Λαϊκά δικαστήρια στο Ντα Λουζ, πέταξαν μπουκάλια στον πάγκο της Μπενφίκα! (vid)

Κώστας Τόπας 11:36 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:38 - 09.12.2023

Εξαλλοι ήταν οι οπαδοί της Μπενφίκα, μετά το νέο στραβοπάτημα της ομάδας του στο πρωτάθλημα αλλά και για τις επιλογές του Ρότζερ Σμιντ κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Φαρένσε (1-1).

Η Μπενφίκα δεν κατάφερε για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς. Κόντρα στη Φαρένσε, οι «Αετοί» βρέθηκαν πίσω στο σκορ όμως κατάφεραν χάρη στο τέρμα του Ράφα Σίλβα στο 71΄ να σώσει τα προσχήματα. Το τελικό 1-1, πάντως, δεν ευχαρίστησε τους οπαδούς των «αετών της Λισαβόνας», μετά το εκτός έδρας 0-0 με την Μορεϊρένσε.

Στον αγώνα με τη Φαρένσε, όταν το σκορ ήταν 0-1, μερίδα οπαδών της Μπενφίκα που βρίσκονταν πάνω από τον πάγκο του συλλόγου πέταξαν μπουκάλια προς τα εκεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Απηύδησαν και θέλησαν με αυτό τον τρόπο να το φανερώσουν στον προπονητή και τους παίκτες…

Ο Ρότζερ Σμιντ μάλιστα επικρίθηκε έντονα από τους οπαδούς της Μπενφίκα για την αντικατάσταση του Ζοάο Νέβες, στο δεύτερο ημίχρονο. Σε μια άλλη άλλη οπτική γωνία της σύγχυσης, ο Γενς Γουίσινγκ, βοηθός του Γερμανού προπονητή, ήταν εκνευρισμένος με τους οπαδούς και τους ζητούσε χαρακτηριστικά να ηρεμήσουν.

Πάντως, ο Σμιντ επαίνεσε τους φιλάθλους που στήριξαν την ομάδα μετά την ισοπαλία, αλλά από την άλλη επέκρινε όσους αποδοκίμασαν τους παίκτες και τον ίδιο.

«Θέλω να πω ευχαριστώ στους φιλάθλους που μας στήριξαν σήμερα. Υπήρχαν πολλοί στην κερκίδα που εκτίμησαν αυτό που έκαναν οι παίκτες εδώ σήμερα, που πάλεψαν μέχρι το τέλος. Αλλά οι άλλοι, οι πιο αρνητικοί , παρακαλώ μείνετε στο σπίτι. Αυτό είναι το αίτημά μου. Σας ζητώ να μείνετε στο σπίτι γιατί δεν είναι καλό για την ομάδα. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με αυτό που έκανε η ομάδα σήμερα, τότε, ως οπαδοί της Μπενφίκα, το καλύτερο είναι να μείνουμε σπίτι γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, δεν μπορούμε να παλέψουμε περισσότερο από ό,τι κάναμε σήμερα ή να είμαστε καλύτερη ομάδα από ό,τι ήμασταν σήμερα. . Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με αυτή την ομάδα της Μπενφίκα, τότε το καλύτερο είναι να μείνεις σπίτι», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου.