Μπενζεμά: «Ήθελα να είμαι μέλος αυτού του τεράστιου πρότζεκτ, νιώθω ήσυχος εδώ»

Καρίμ Μπενζεμά

i

©ittihad

Μπενζεμά: «Ήθελα να είμαι μέλος αυτού του τεράστιου πρότζεκτ, νιώθω ήσυχος εδώ»

Κώστας Τσιακλής 15:44 - 12.10.2023

Ο Καρίμ Μπενζεμά ανέφερε τους λόγους που συνέχισε την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία. Επιπλέον ο Γάλλος σχολίασε και το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Ο Καρίμ Μπένζεμα μίλησε για το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας και μεταξύ άλλων δήλωσε πως έμεινε έκπληκτος από το πόσο καλό είναι το επίπεδο ποδοσφαίρου στη χώρα. Επιπλέον ανέφερε και τους λόγους που μεταγράφηκε εκεί.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Καρίμ Μπενζεμά έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από 14 χρόνια. Η ομάδα που τον απέκτησε ήταν προς έκπληξη αρκετών η Αλ Ιτιχάντ που όμως στη συνέχεια απέκτησε και άλλους μεγάλους αστέρες όπως οι Ενγκολό Καντέ, Φαμπίνιο και Σάντιο Μανέ. Το ξεκίνημα του Γάλλου επιθετικού μπορεί να χαρακτηριστεί ως σχετικά καλό αφού σε επτά συμμετοχές μετράει τρία γκολ και δύο ασίστ.

Ο Μπενζεμά παραχώρησε δηλώσεις στην AS και κλήθηκε να σχολιάσει το επίπεδο του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας. Ο 35χρονος άσος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη λίγκα και είπε έμεινε έκπληκτος με το καλό επίπεδο που υπάρχει ενώ ανέφερε πως ήθελε να είναι μέλος αυτού του τεράστιου πρότζεκτ. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: 

«Όταν το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ ξεκίνησε στη Σαουδική Αραβία, φαινόταν τεράστιο από όλες τις απόψεις. Ήθελα να είμαι μέρος του και να βοηθήσω το ποδόσφαιρο να προχωρήσει σε αυτή τη χώρα. Υπάρχει πολύ πάθος εδώ και είμαι ευχαριστημένος με το επίπεδο του παιχνιδιού. Είμαι πραγματικά έκπληκτος από το επίπεδο στη Σαουδική Αραβία γιατί στην Ευρώπη δεν βλέπουμε πολλούς ποδοσφαιρικούς αγώνες εδώ. Τώρα, το κάνουν. 

Ως μουσουλμάνος, όταν βρίσκεσαι στη Μέκκα νιώθεις ήσυχος. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος. Η Σαουδική Αραβία είναι μια μουσουλμανική χώρα. Με υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες και ένιωσα αμέσως να με αγαπούν».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπενζεμά είχε ποστάρει στα social media τη χαρά του στα νέα ότι η Σαουδική Αραβία θα καταθέσει πρόταση για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034. «Ουάου! Εκπληκτικά νέα. Το μέλλον είναι λαμπρό – συγχαρητήρια σε όλους τους φίλους και θαυμαστές μου στη Σαουδική Αραβία για αυτή τη μεγάλη ανακοίνωση. Ξέρω πόσο αγαπάτε το παιχνίδι και τι θα σήμαινε αυτό για σας! Θα ήταν ένα απίστευτο Παγκόσμιο Κύπελλο», ήταν το ποστ του Μπενζεμά.