Σκέφτονται τη live μετάδοση των διαλόγων των διαιτητών στο VAR στην Premier League

Σάιμον Χούπερ

i

©Printscreen

Σκέφτονται τη live μετάδοση των διαλόγων των διαιτητών στο VAR στην Premier League

Δημήτρης Χούπης 14:08 - 12.10.2023

Μετά το φιάσκο στο γκολ του Ντίας, στις τάξεις της Premier League έχουν μπει σε σκέψεις να δίνουν στον κόσμο τη δυνατότητα να ακούνε live τις συνομιλίες των διαιτητών στο VAR.

Τα διαιτητικά λάθη στην Αγγλία συνεχίζουν να γίνονται θέμα, ειδικά μετά το φιάσκο που έγινε στο γκολ του Ντίας στον αγώνα της Λίβερπουλ με την Τότεναμ. Συγκεκριμένα σε εκείνο το παιχνίδι ο διαιτητής ήταν ο Σάιμον Χούπερ είχε μια συνεννόηση... σπασμένο τηλέφωνο με τον VAR, Ντάρεν Ίνγλαντ

Αφού ο δεύτερος κατάλαβε ότι ο διαιτητής μέτρησε το γκολ, οπότε συμφώνησε μαζί του και το τέρμα τελικά δεν μέτρησε. Μάλιστα η PGMOL (Επιτροπή Διαιτησίας) ζήτησε δημόσια συγγνώμη αμέσως μετά το παιχνίδι. Ο εκτελεστικός διευθυντής της IFAB (οργανισμός που διαμορφώνει τους κανόνες στο άθλημα), Μαρκ Μπούλιγχαμ μίλησε στην Guardian και ανέφερε ότι υπάρχει σκέψη να ακούγονται live οι συνομιλίες των διαιτητών στο VAR. 

«Συνήθως υπάρχει διχασμός στις συναντήσεις σχετικά με αυτό. Και πολύ συχνά ανάμεσα στους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και τους διαιτητές. Η άποψή μας, όσον αφορά το μάρκετινγκ και το εμπόριο, είναι ότι συνήθως η διαφάνεια είναι κάτι πολύ καλό και θέλουμε οι φίλαθλοι να έχουν την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση.

Το ζήτημα της ζωντανής μετάδοσης αποφάσεων θα συνεχίσει να τίθεται γιατί η μεγαλύτερη διαφάνεια θα δείξει πόσο δύσκολο είναι το έργο των διαιτητών, και αυτό έχει λειτουργήσει σε άλλα αθλήματα. Αλλά υπάρχει μια κατανοητή νευρικότητα μεταξύ άλλων ανθρώπων που πιστεύουν ότι η δουλειά του διαιτητή είναι αρκετά δύσκολη.

Νέα παραδοχή για διαιτητικό λάθος στην Premier League: Τι είπε ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας για την κάρτα του Κόβασιτς
PREMIER LEAGUE

09:47 - 11.10.2023

Νέα παραδοχή για διαιτητικό λάθος στην Premier League: Τι είπε ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας για την κάρτα του Κόβασιτς

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της Αγγλίας, Χάουαρντ Γουέμπ, παραδέχτηκε το λάθος για την κάρτα του Ματέο Κόβασιτς στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ.

Σε ένα τουρνουά υπάρχουν διαιτητές που μιλούν πολλές γλώσσες, επομένως δεν είναι τόσο απλό όσο κάποιοι προτείνουν. Οπότε νομίζω ότι κάνουμε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση ανακοινώνοντας την απόφασή μας και εξηγώντας γιατί πάρθηκε. Ας δούμε εάν αυτό μας οδηγήσει σε μία επιπλέον πρόοδο», ήταν τα λόγια του.