Νέα παραδοχή για διαιτητικό λάθος στην Premier League: Τι είπε ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας για την κάρτα του Κόβασιτς

Νέα παραδοχή για διαιτητικό λάθος στην Premier League: Τι είπε ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας για την κάρτα του Κόβασιτς

Δημήτρης Χούπης 09:47 - 11.10.2023

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της Αγγλίας, Χάουαρντ Γουέμπ, παραδέχτηκε το λάθος για την κάρτα του Ματέο Κόβασιτς στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ.

Για ακόμα μια φορά η διαιτησία στην Αγγλία σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Στο παιχνίδι της Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Σίτι συγκεκριμένα, ένα σκληρό μαρκάρισμα του μέσου των «πολιτών», Ματέο Κόβασιτς πάνω στον Ντέκλαν Ράις, τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, ενώ κανονικά έπρεπε να δοθεί κόκκινη. Παρά την εξέταση της φάσης από το VAR η απόφαση δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες. 

Λίγα λεπτά μετά ο Κροάτης μέσος έκανε ένα ακόμα σκληρό φάουλ, αυτή τη φορά στον Έντεγκααρντ, ωστόσο ο διαιτητής του αγώνα, Μάικλς Όλιβερ, δεν έδωσε καν την παράβαση, ούτε προφανώς δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κάπως έτσι μία ακόμα εβδομάδα οι λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις έχουν γίνει μεγάλη κουβέντα στην Αγγλία.

Μιλώντας στο Sky Sports ο επικεφαλής της PGMOL, Χάουαρντ Γουέμπ, παραδέχτηκε το λάθος του Όλιβερ, λέγοντας πως κανονικά θα έπρεπε να είχε δοθεί κόκκινη. «Είναι ξεκάθαρα κακό τάκλιν και είμαι σίγουρος αν είχε δοθεί κόκκινη θα ήταν ένα απλό "check compete" (από το VAR. Αλλά δεν το έκανε, έδωσε κίτρινη», ανέφερε ο πρώην διαιτητής για την πρώτη φάση.

Όσον αφορά το δεύτερο μαρκάρισμα σχολίασε: «Πιστεύω ότι ο Κόβασιτς είναι τυχερός, Προφανώς το VAR δεν μπορεί να παρέμβει σε φάσεις για δεύτερη κίτρινη κάρτα. Θεωρώ ήταν αρκετά τυχερός που έμεινε στο γήπεδο. Φυσικά ο διαιτητής είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. 

Ποτσετίνο για την χρήση του VAR: «Εμπιστεύομαι το αυτοκίνητο αλλά ο οδηγός είναι το πρόβλημα»
PREMIER LEAGUE

10:41 - 07.10.2023

Ποτσετίνο για την χρήση του VAR: «Εμπιστεύομαι το αυτοκίνητο αλλά ο οδηγός είναι το πρόβλημα»

Με αφορμή το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίας, το οποίο σήκωσε... θύελλα αντιδράσεων στο ντέρμπι μεταξύ της Τότεναμ και της Λίβερπουλ, ο τεχνικός της Τσέλσι Μαουρίσιο Ποτσετίνο έκανε το δικό του σχόλιο για την χρήση του VAR.

Δεν θέλει να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο παιχνίδι αντιδρώντας υπερβολικά σε κάποιες φάσεις. Κάποιες φορές οι παίκτες θα πάρουν κίτρινη και θα είναι πιεσμένοι για τη δεύτερη. Αλλά επίσης είναι αλήθεια ότι, αν δεν αντιδράσεις σωστά μπορεί να έχεις κακό αντίκτυπο στο παιχνίδι. Όταν ο Όλιβερ το σκεφτεί ξανά, θα συνειδητοποιήσει ότι θα έπρεπε να είχε δώσει δεύτερη κίτρινη και να αποβάλλει τον Κόβασιτς».