Ποτσετίνο για την χρήση του VAR: «Εμπιστεύομαι το αυτοκίνητο αλλά ο οδηγός είναι το πρόβλημα»

Μαουρίσιο Ποτσετίνο

i

© PrtScr

Ποτσετίνο για την χρήση του VAR: «Εμπιστεύομαι το αυτοκίνητο αλλά ο οδηγός είναι το πρόβλημα»

Με αφορμή το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίας, το οποίο σήκωσε... θύελλα αντιδράσεων στο ντέρμπι μεταξύ της Τότεναμ και της Λίβερπουλ, ο τεχνικός της Τσέλσι Μαουρίσιο Ποτσετίνο έκανε το δικό του σχόλιο για την χρήση του VAR.

Η Λίβερπουλ γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Τότεναμ σε ένα αμφιλεγόμενο παιχνίδι γεμάτο VAR το περασμένο Σάββατο (30/09). Οι διαιτητές του VAR απέτυχαν να κατακυρώσουν το γκολ στον Λούις Ντίας αφού ακυρώθηκε για ανύπαρκτο οφσάιντ, κάτι που αναγνωρίστηκε ως «ανθρώπινο λάθος», αφού ο διαιτητής που ήταν υπεύθυνος για το VAR είπε «full check» (ολοκλήρωση ελέγχου) χωρίς να αντιληφθεί ότι το γκολ είχε ακυρωθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Η συγκεκριμένη απόφαση σήκωσε... θύελλα αντιδράσεων στην Αγγλία και με αφορμή αυτό ο τεχνικός της Τσέλσι Μαουρίσιο Ποτσετίνο έκανε το δικό του σχόλιο για την χρήση του VAR. Συγκεκριμένα ο Αργεντίνος τεχνικός ζήτησε να απλοποιηθεί το σύστημα VAR, λέγοντας ότι «εμπιστεύεται το αυτοκίνητο, αλλά ο οδηγός είναι το πρόβλημα», μετά το λάθος στο γκολ της Λίβερπουλ κόντρα στην Τότεναμ.

Μεταξύ άλλων είπε: 

«Εμπιστεύομαι το VAR και τον τρόπο με τον οποίο το διαχειριζόμαστε. Εμπιστεύομαι το αυτοκίνητο, αλλά τον οδηγό; Αυτό είναι το πρόβλημα. Για μένα πρόκειται για την απλοποίηση της κατάστασης. Μετά από πολλά χρόνια βλέποντας πώς λειτουργούν τα πράγματα, το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε περισσότερο δύναμη στον διαιτητή.Καταλαβαίνουε ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, δεν είναι εύκολο. Νομίζω όταν ο διαιτητής κάνει λάθη, μπορούμε όλοι να το αποδεχτούμε αυτό, όταν συμβαίνει με την τεχνολογία είναι δύσκολο να το καταλάβουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Τσέλσι.

Κλοπ: «Ξεπεράσαμε το παιχνίδι με την Τότεναμ, δεν είμαστε παιδιά»
EUROPA LEAGUE

14:07 - 06.10.2023

Κλοπ: «Ξεπεράσαμε το παιχνίδι με την Τότεναμ, δεν είμαστε παιδιά»

Ο Γιούργκεν Κλοπ μετά τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Τότεναμ και τις διαιτητικές αποφάσεις και σχολίασε πως πλέον οι παίκτες του έχουν αφήσει αυτό τον αγώνα πίσω τους.

Η Λίβερπουλ μπορεί να ζητήσει την επανάληψη του αγώνα με την Τότεναμ

Μέχρι στιγμής η Λίβερπουλ δεν έχει ζητήσει να επαναληφθεί το παιχνίδι, αλλά οι κανόνες της Premier League αναφέρουν ότι μια τέτοια απόφαση είναι δυνατή. Αυτό άλλωστε υποστηρίζει ο αθλητικός δικηγόρος Στίβεν Τέιλορ Χιθ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα μπορούσε να καταλήξει να πιέζει για να επαναληφθεί το παιχνίδι της εναντίον των «σπιρουνιών». «Ο Κανόνας L18 ορίζει ότι το διοικητικό συμβούλιο της Premier League έχει την εξουσία να διατάξει την επανάληψη ενός αγώνα πρωταθλήματος, υπό την προϋπόθεση ότι η σύσταση για αυτό το σκοπό έχει γίνει από μια επιτροπή σύμφωνα με τον κανόνα W51», είπε στο Mirror Football.