Η Λίβερπουλ μπορεί να ζητήσει την επανάληψη του αγώνα με την Τότεναμ (vid)

Η Λίβερπουλ μπορεί να ζητήσει την επανάληψη του αγώνα με την Τότεναμ (vid)

Κώστας Τόπας 13:22 - 04.10.2023

Η Premieer League μπορεί να πάρει την απόφαση να επαναλάβει την Τότεναμ εναντίον της Λίβερπουλ εάν μια ορισμένη επιτροπή αποφασίσει ότι οι διαιτητές του αγώνα και το VAR παραβίαζε τους νόμους του αγώνα μετά το ακυρωμένο γκολ του Λουίς Ντίαζ.

Η Λίβερπουλ γνώρισε μια συντριπτική ήττα με 2-1 από την Τότεναμ σε ένα αμφιλεγόμενο παιχνίδι γεμάτο VAR το περασμένο Σάββατο (30/09). Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έμεινε με εννέα παίκτες όταν ο Κέρτις Τζόουνς είδε την κόκκινη κάρτα μετά από αμφισβητούμενη αναθεώρηση VAR. Ο Ντιόγκο Ζότα αποβλήθηκε επίσης, λίγο μετά το δεύτερο ημίχρονο.

Το παιχνίδι, ωστόσο, «αμαυρώθηκε» από τους διαιτητές που ακύρωσαν το κανονικό γκολ του Λουίς Ντίαζ στο πρώτο ημίχρονο. Η Ένωση Διαιτητών Αγγλίας (PGMOL) έβγαλε στο φως της δημοσιότητας το ηχητικό από τη συνομιλία του διαιτητή και του VAR του αγώνα Τότεναμ-Λίβερπουλ. Όπως γίνεται αντιληπτό από το ντοκουμέντο ο διαιτητής του VAR στη φάση με το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίαζ θεώρησε ότι η απόφαση που είχε ληφθεί σε κανονική ροή ήταν γκολ και έτσι δεν προχώρησε στη διόρθωση της!

Η Λίβερπουλ δεν έχει ζητήσει να επαναληφθεί το παιχνίδι, αλλά οι κανόνες της Premier League αναφέρουν ότι μια τέτοια απόφαση είναι δυνατή. Αυτό άλλωστε υποστηρίζει ο αθλητικός δικηγόρος Στίβεν Τέιλορ Χιθ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα μπορούσε να καταλήξει να πιέζει για να επαναληφθεί το παιχνίδι της εναντίον των «σπιρουνιών».

«Ο Κανόνας L18 ορίζει ότι το διοικητικό συμβούλιο της Premier League έχει την εξουσία να διατάξει την επανάληψη ενός αγώνα πρωταθλήματος, υπό την προϋπόθεση ότι η σύσταση για αυτό το σκοπό έχει γίνει από μια επιτροπή σύμφωνα με τον κανόνα W51», είπε στο Mirror Football.

«Επιπλέον, σύμφωνα με τον κανόνα W1, το διοικητικό συμβούλιο της Premier League  έχει την εξουσία να διερευνά οποιαδήποτε ύποπτη παραβίαση κανόνων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που γίνονται από έναν διαιτητή του αγώνα, ενώ ο κανόνας N4 διασφαλίζει ότι κάθε διαιτητής του αγώνα συμφωνεί να δεσμεύεται από τους νόμους του το παιχνίδι καθώς και τυχόν πρωτόκολλα και κανόνες FA. Υπάρχει επομένως η πιθανότητα η Λίβερπουλ να ασκήσει πιέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Premier League για να συγκαλέσει μια επιτροπή που θα έχει την εξουσία, μεταξύ άλλων, να διατάξει την επανάληψη του αγώνα», κατέληξε ο αθλητικός δικηγόρος Στίβεν Τέιλορ Χιθ.