Στα 35 του ο Μπενζεμά συνεχίζει να σπάει ρεκόρ στο Champions League (vid)

Καρίμ Μπενζεμά

i

Photo By David S. Bustamante/ Soccrates/ Getty Images/ Ideal Images

Στα 35 του ο Μπενζεμά συνεχίζει να σπάει ρεκόρ στο Champions League (vid)

Κώστας Τόπας 10:15 - 19.04.2023

Ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης που έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια Champions League στην ιστορία του συλλόγου, στον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν σκόραρε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το βράδυ της Τρίτης (18/04) κόντρα στην Τσέλσι, ωστόσο ο Γάλλος επιθετικός έβαλε το όνομά του στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς έγινε ο παίκτης με τους περισσότερους αγώνες στο Champions League με τους «μερένχες». Ο 35χρονος στράικερ έπαιξε την 131η αναμέτρηση με τη φανέλα των Μαδριλένων στον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών, ξεπερνώντας τους Ραούλ (130) και Σέρχιο Ράμος (129).

Ο Γάλλος επιθετικός, που αποκτήθηκε από την Ρεάλ το 2009 από τη Λιόν, συνεχίζει να γράφει τον μύθο του με τη Ρεάλ, μιας και είναι ο δεύτερος σκόρερ στο Champions League (78) πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (105). Πρόσφατα σημείωσε δύο νέα ρεκόρ. Αυτό του ταχύτερου χατ-τρικ (σε επτά λεπτά) στις αρχές Απριλίου στη μεγάλη νίκη επί της Βαγιαδολίδ (6-0) και αυτό του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στη La Liga, εκθρονίζοντας τον Ραούλ (228, έναντι 233 για τον Μπενζεμά).