Ο Τιάγκο Σίλβα έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στο Champions League και ξέσπασε σε δάκρυα: «Είναι λυπηρό να τελειώνεις έτσι» (vid)

Τιάγκο Σίλβα

i

PrtScr

Ο Τιάγκο Σίλβα έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στο Champions League και ξέσπασε σε δάκρυα: «Είναι λυπηρό να τελειώνεις έτσι» (vid)

Κώστας Τόπας 09:59 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:59 - 19.04.2023

Το τελευταίο του παιχνίδι στο Champions League έδωσε ο Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος μετά τον αποκλεισμό από την Ρεάλ Μαδρίτης ξέσπασε σε δάκρυα.

Ο Τιάγκο Σίλβα έκανε μια ομολογία το βράδυ της Τρίτης (18/04) μετά τον αποκλεισμό της Τσέλσι στα προημιτελικά του Champions League. Μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», οι «μπλε» γνώρισαν την ήττα με το ίδιο σκορ από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κι αποχαιρέτησαν την διοργάνωση στην καρδιά μιας καταστροφικής σεζόν. 

Εκτός από ένα θαύμα, ο σύλλογος του Λονδίνου, που αυτή τη στιγμή είναι 11ος στην Premier League, δεν θα προκριθεί στην επόμενη διοργάνωση του Champions League (17 βαθμούς πίσω από την 4η θέση). Γνωρίζοντας καλά αυτή την κατάσταση, ο Τιάγκο Σίλβα, με συμβόλαιο μέχρι το 2024, παραδέχθηκε ότι σίγουρα έπαιξε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

«Είχαμε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και χάσαμε μερικές ευκαιρίες για γκολ. Από την άλλη η Ρεάλ, την παραμικρή ευκαιρία που της δίνουμε, την εκμεταλλεύεται για να σκοράρει. Ενώ δημιουργούμε φάσεις δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να σκοράρουμε. Δεν φταίνε μόνο οι επιθετικοί, γιατί υπάρχουν και ευκαιρίες που χάσαμε εμείς οι αμυντικοί, όπως αυτή του Κουκουρέγια. Αν είχε σκοράρει, θα ήταν άλλο ένα δεύτερο ημίχρονο. Ισως ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι για το Champions League. Είναι λυπηρό να τελειώνω έτσι...», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος στόπερ στο Canal+.

Ο Τιάγκο Σίλβα έχει αγωνιστεί σε 105 αγώνες Champions League, από το ντεμπούτο του με την Μίλαν το 2009. Μία διοργάνωση, την οποία κατάφερε να κερδίσει μόλις μία φορά, το 2021 με την Τσέλσι, μόλις λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο 38χρονος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος πέρασε οκτώ σεζόν στο Παρίσι (2012-2020), έπαιξε 60 παιχνίδια Champions League με την Παρί όπου γνώρισε αποκλεισμούς από Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και μερικές υπέροχες βραδιές, όπως κατά τη διάρκεια της πρόκρισης του γκολ στο το γήπεδο της Τσέλσι (2-2) στο δεύτερο σκέλος της φάσης των 16 της διοργάνωσης το 2014-2015.