Αρνητικό ρεκόρ σημείωσε ο Λάμπαρντ στον πάγκο της Τσέλσι

Φρανκ Λάμπαρντ

i

Φρανκ Λάμπαρντ/©chelseafc

Αρνητικό ρεκόρ σημείωσε ο Λάμπαρντ στον πάγκο της Τσέλσι

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:01 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 19.04.2023

Ο Φρανκ Λάμπαρντ έγινε ο πρώτος προπονητής στην 118χρονη ιστορία της Τσέλσι που έχασε τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του ως επικεφαλής, καθώς οι «Μπλε» γνώρισαν τον αποκλεισμό από το Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ έγινε ο πρώτος προπονητής της Τσέλσι στα 118 χρόνια ιστορίας του συλλόγου που έχασε τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του ως επικεφαλής. 

Ο Άγγλος τεχνικός επέστρεψε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 6 Απριλίου για μια βραχυπρόθεσμη περίοδο μέχρι το τέλος της σεζόν μετά την απόλυση του Γκρέιαμ Πότερ.

Ωστόσο, τα πράγματα σίγουρα δεν έχουν πάει όπως έπρεπε μέχρι στιγμής και ο Λάμπαρντ έχει πλέον σπάσει ένα αρνητικό ρεκόρ. 

Η Τσέλσι ηττήθηκε με 1-0 από τη Γουλβς στον πρώτο αγώνα του Λάμπαρντ στον πάγκο της ομάδας στη δεύτερη θητεία του ως προπονητής και ακολούθησε η ήττα 2-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League. 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Λονδρέζικη ομάδα ηττήθηκε εντός έδρας με 2-1 από την Μπράιτον στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια την Τρίτη (18/4) αποκλείστηκε από το Champions League με μια ακόμη ήττα 2-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Λάμπαρντ θα ελπίζει ότι αυτό το αρνητικό ρεκόρ θα τελειώσει στις 26 Απριλίου, όταν η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την Μπρέντφορντ στο επόμενο παιχνίδι της. Μετά από αυτό, οι «Μπλε» έχουν αγώνες με Άρσεναλ, Μπόρνμουθ, Νότιγχαμ Φόρεστ, Μάντσεστερ Σίτι και Νιούκαστλ.

Είναι η πρώτη φορά που η Τσέλσι έχει χάσει τέσσερις συνεχόμενους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις από τον Νοέμβριο του 1993. Επιπλέον, η ομάδα του δυτικού Λονδίνου δεν κατάφερε να σκοράρει σε περισσότερα από 18 διαφορετικά ματς για πρώτη φορά από τη σεζόν 1980-81.

Ο 44χρονος τεχνικός έχασε τον πρώτο αγώνα της αρχικής του θητείας στην Τσέλσι με την ήττα 4-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2019, αλλά η ομάδα του εξασφάλισε την πρώτη τετράδα. 

Ωστόσο, ο Λάμπαρντ απολύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 και έμεινε χωρίς ομάδα για ένα χρόνο πριν αναλάβει την Έβερτον. Αν και βοήθησε την ομάδα από το Λίβερπουλ να αποφύγει τον υποβιβασμό την περασμένη σεζόν, ο Άγγλος τεχνικός κατέληξε να απολυθεί από τα «ζαχαρωτά» τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. 

Η Τσέλσι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League με 39 βαθμούς και είναι εκτός όλων των διοργανώσεων. Ήταν μια εξαιρετικά απογοητευτική σεζόν για την Λονδρέζικη ομάδα, η οποία ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με προπονητή τον Τόμας Τούχελ προτού αντικατασταθεί από τον Γκρέιαμ Πότερ

Ο Πότερ ήταν προπονητής της Τσέλσι για 31 αγώνες, κατά τη διάρκεια των οποίων κέρδισε μόλις 12.